Det har inte varit några framgångsrika veckor för USA i basketsammanhang. Under Världsmästerskapet i basket, som avslutades i söndags, förlorade landet mot lag som Litauen, Tyskland och Kanada och slutade fyra i tävlingen. Men fiaskot kommer också lägligt, då storstjärnan LeBron James uppges vara sugen på en återkomst inför OS 2024.

Det är trovärdiga The Athletic som rapporterar att James är fast besluten att återvända till Team USA och plocka sin tredje guldmedalj för sitt land. Enligt uppgifterna har han redan fått med sig ett gäng andra stjärnor för att lyckas, däribland Kevin Durant, Anthony Davis, Jayson Tatum, Draymond Green och Steph Curry. Utöver detta sägs också Damian Lilliard, Devin Booker, De’Aaron Fox och Kyrie Irving ha stort intresse av att delta i projektet.

LeBron James har tidigare vunnit OS-guld med USA 2008 respektive 2012. I höstas släpptes en dokumentär på Netflix om lagets resa mot guldet 2008, efter att man (precis som nu) underpresterat och “bara” tog brons 2004. Ett nytt “Redeem Team” 2024 alltså?

Foto: Christopher Johnson, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

65546e0a53c940223e0b0eb4