Kingsize tippar Premier League-säsongen som startar i helgen - se Malkolm Landréus tabelltips här!

Drömmen blev till slut sann. I år ska vi äntligen få se Zlatan Ibrahimovic varje helg i världens bästa mest underhållande liga, återförenad med José Mourinho och med världens just ny dyraste spelare, Paul Pogba, bakom sig. Tillsammans ska man enas i kampen om Manchester mot antagonisten Pep Guardiola i en sällan skådad tränarduell som kan sluta precis hur som helst. Samtidigt ska maniska succétränaren Antonio Conte skaka liv i ett komatöst Chelsea och Jürgen Klopp göra sin första hela säsong i Liverpool. Arsenal lurar i vassen medan Tottenham ska fortsätta på sin lovande bana och kan regerande mästarna (ja, det känns fortfarande overkligt att skriva ut) Leicester etablera sig i toppskiktet på allvar? Många frågor finns och under de kommande 38 omgångarna får vi svaren.

1. Manchester United

Det kan tyckas populistiskt, naivt och tråkigt, men det är svårt att bortse från förutsättningarna Man United har att jobba med i år. José Mourinho har återigen allt att bevisa efter debaclet med Chelsea i fjol och att få revanschera sig genom hämnd känns som ett narcissistiskt drag som rimmar väl med hans karaktärsdrag. Det skadar inte heller att Pep Guardiola står i andra ringhörnan. Eric Bailly är en klassmittback som har potential att bli en av ligans bästa och vinnarmentaliteten med Mourinho, Zlatan och dyrgripen Paul Pogba kommer betyda mycket. Kan fokusera helt på ligaspelet och har många hungriga spelare som ska konkurrera, däribland Henrikh Mkhitaryan. Zlatan har vunnit 10 ligatitlar på 14 försök, så statistiken är på vår sida. Och tänk vilken saga det skulle vara. 1-3.

2. Manchester City

Slaget om Manchester kommer bli blodigt och det skulle inte förvåna mig om det avgörs i de allra sista omgångarna. Pep Guardiola har vunnit det mesta han tagit sig an och även om Citys trupp är sämre kan man lita på att ”Filosofen” hittar en metod som skapar resultat. Den taktiska nyckfullheten kan dock också orsaka problem och frågan är hur begränsade spelare som Fernando och en trött Yaya Touré reagerar på Peps instruktioner. Gjorde nyligen John Stones till världens näst dyraste back när han värvades för en halv miljard och kanske kan han bli mittbackslösningen City letat efter i så många år. Gündogan blir ett piggt tillskott om han håller sig hel och Nolito en joker som både kan bli flipp, flopp eller Navas-”mjä”. Pressen att prestera på båda fronter tror jag blir deras fall, men med truppen, tränaren och pengarna ska man utmana. 1-3.

3. Tottenham

Det var som skrivet i sten att Eden Hazard skulle göra sin enda bra prestation i matchen som i princip kostade Spurs den där andraplatsen i fjol. Var länge med och krigade i titelracet, vilket är ett enormt tydligt kvitto på det Mauricio Pochettino har åstadkommit, där han förbättrat i princip alla delar av laget. Släppte in minst mål i fjol med ligans yngsta snittålder, där Dele Allis kometkarriär stack ut allra mest. Blir än mer svårgenomträngliga i år med fysiska tillskott i Victor Wanyama och Vincent Janssen. Har egentligen inga svagheter förutom att man måste plocka mer poäng mot topplagen och lyckas balansera truppen genom ett Champions League-äventyr. Men bredden finns och harmonin präglar starten av en ny spännande säsong. 2-4.

4. Arsenal

Lyckades till slut komma före Tottenham i tabellen och det är i skrivande stund 21 år sedan man misslyckades med det. För att vara exakt: 21 år, 95 dagar, 4 timmar, 56 minuter och 10…11…12… MEN, i år tror jag det händer. Mesut Özil ryktas bort och skadorna har redan börjat komma. Per Mertesacker blir eventuellt borta till nyår, Gabriel missar inledningen och Jack Wilshere är aldrig mer än en meter utanför sjukstugan. Är inte så säker som alla andra på att prestigevärvningen Granit Xhaka kommer kliva in och dominera, samtidigt som Theo Walcott och Alex Oxlade-Chamberlain känns svala. Ror man i hamn Shkodran Mustafi och köper en anfallare i paritet med Giroud eller bättre ser det så klart annorlunda ut, men i nuläget är jag förhoppningsfullt tveksam. Arsène Wengers sista säsong? 2-4.

5. Chelsea

Katastrofsäsong i fjol där i princip alla spelare utom Willian underpresterade. Undertecknad har flaggat för Diego Costa som dagslända i toppklubbssammanhang tidigare, men att Eden Hazard skulle vara så blek kunde nog ingen förutspå. Samma sak med spelare som Nemanja Matic, Cesc Fàbregas och Branislav Ivanovic. Känns som att Antonio Conte är precis den typ av manager som Chelsea behöver för att väckas till liv, samtidigt som truppen han har till sitt förfogande rimmar illa med hans taktiska stil. Hur klarar Hazard och Willian ett krävande tvåvägsjobb på sina kanter? Klassvärvningen N’Golo Kanté kommer bli enormt viktig som nav på mittfältet. Michy Batshuayi är en spännande ung spelare som har goda möjligheter att prestera direkt. Laget behöver nog ett år att växa in i Conte-kostymen. 4-6.

6. Liverpool

Jürgen Klopps första hela säsong med Liverpool och fansen har höga förväntningar. Har rensat rejält i truppen och blir man av med Mario Balotelli (Chievo) och Christian Benteke (Crystal Palace) får säljsidan ett MVG. Har värvat bra i form av Georginio Wijnaldum, Sadio Mané och Joël Matip, men är inga spelare man utmanar om ligatiteln med. Emre Can blir en nyckelspelare tillsammans med Jordan Henderson för att hålla ihop laget, samtidigt som Philippe Coutinho måste bli jämnare och Daniel Sturridge behöver hålla sig hel – för då vet vi att målen kommer. Finns en del frågetecken, men kan fokusera på ligan och har haft tid att sätta Klopps spelidé. 5-7.

7. Leicester

Leicester. Fucking. City. Det går fortfarande inte att förstå hur det gick till när man stod för klubbfotbollens största skräll genom tiderna i fjol. Eller, förstår gör man faktiskt. Leicester spelade en fantastiskt fin och flexibel fotboll och framförallt spelade man som ett lag där alla lyckades spela på toppen av sin förmåga. En av dem, N’Golo Kanté, har lämnat för Chelsea och ersatts av karbonkopian Nampalys Mendy som ska ta över rollen som mittfältsmotor. Om Jamie Vardy kan hålla Riyad Mahrez hårt i handen är hälften vunnet, men Champions League blir såklart ett stort test både för spelarna och truppen som helhet. Kommer nöja sig med en mittenplacering, men lite tyder på att man är mycket sämre i år. 6-8.

8. West Ham

Har gjort succé med Slaven Bilic vid rodret. Värvat gratis och smart i ständigt farliga Sofiane Feghouli och norske Håvard Nordtveit som kan göra en hel del nytta på mittfältet, men även vikariera som mittback om Winston Reid blir skadad. Har ett överflöd av offensiv kraft då Manuel Lanzini har köpts loss, Gökhan Töre lånats in och i dagarna blev även André Ayew klar. Sitter på tre duktiga, men skadedrabbade, forwards och det finns frågetecken kring samtligas form även om Andy Carroll gjorde två mål mot Juventus nyligen. Skulle eventuellt behöva förstärka backlinjen och då har man en trupp som ska klara Europa League och ligaspel med bravur. Behöver bli jämnare mot sämre motstånd. 6-8.

9. Southampton

Känns som ett lag som flög lite under radarn i fjol, trots att man hamnade på en lysande sjätteplats när säsongen summerades. Har i vanlig ordning tappat tre tongivande spelare i Sadio Mané, Graziano Pellè och Victor Wanyama, som man ännu inte ersatt lika bra som tidigare år. Nathan Redmond och inte minst dansken Pierre-Emile Höjbjerg är dock riktigt spännande spelare som båda har potential att bli betydelsefulla för klubben. Ronald Koeman har lämnat för Everton och in kommer Claude Puel som känns som ett spännande val med sitt offensiva tänk och sin talangutvecklande historik. Skön brittisk anfallstrio i Shane Long, Jay Rodriguez och Charlie Austin som (om de två sistnämnda håller sig skadefria) kan skapa oreda i vilket försvar som helst. Har kommit 8:a, 7:a och 6:a de senaste åren men den matematiskt stilrena raden lär brytas i år. 9-11.

10. Stoke

Stått och trampat på en 9:e placering i tre år i rad, men nu har truppen fått hållas intakt och målet bör vara att avancera några placeringar. Har tappat lite av sin fruktade hemmastyrka och behöver göra fler mål. Mame Diouf är duktig, men för att ta klivet behöver man en pålitlig målskytt framför stjärntrion Shaqiri-Bojan-Arnautovic. Agerade smart genom att plocka in passningsskicklige Joe Allen som fick sin stora revansch i EM där han var en av turneringens bästa spelare. Kommer göra stor nytta som spelmotor bredvid kraftfulla Giannelli Imbula om han bara kan lyfta blicken och spela framåt lite mer. 9-11.

11. Everton

Det kanske svåraste laget att placera denna säsong. Hur klarar man sig utan John Stones? Hur är formen på Leighton Baines? Kan Ross Barkley blomma ut ordentligt och dominera? Blir Romelu Lukaku kvar? Har plockat in kloka Ronald Koeman vars snabba omställningsspel kan passa spelarmaterialet som handen i handsken och ersatt Stones på ett listigt sätt i stabila Ashley Williams för blygsamma 12 miljoner pund. Även Yannick Bolasie är på ingång och hans högstanivå är hög. Många frågetecken kvarstår och svaret på det sistnämnda kan vara skillnaden mellan övre och undre halvan. 10-12.

12. Crystal Palace

Spelade stundtals lysande fotboll lite beroende på Yannick Bolasie och Jason Puncheons humör. Den förstnämnda ser ut att lämna för Everton, men Andros Townsend är redan klar som ersättare. Har även fått in James Tomkins som är duglig och en toppmålvakt i Steve Mandanda som med största sannolikhet kommer skänka ett helt nytt lugn till laget. Alan Pardew kan vara något på spåren och får en till säsong att bygga vidare på det. 11-13.

13. Watford

Tippades högst av nykomlingarna här i fjol och var extremt svårslagna första halvan av säsongen. Har även i år en enorm omsättning spelare, även om startelvan kommer vara ganska oförändrad. Abdoulaye Doucouré kan bli enormt nyttig på mittfältet och Juan Camilo Zuniga har mycket rutin från större klubbar. Stort ansvar på ett av ligans bästa anfallspar i fjol, Odion Ighalo och Troy Deeney. Walter Mazzari har några tuffa säsonger bakom sig. Tror på ungefär samma utfall som förra året. 12-14.

14. Middlesbrough

Missade snöpligt uppflyttning inför förra säsongen när man förlorade mot Norwich i playoff, men nu är äntligen den anrika klubben tillbaka i finrummet. Har gjort en rejäl satsning där man skaffat sig ett av ligans bästa målvaktspar i rutinerade Victor Valdes och Brad Guzan. Båda kom gratis och har tillsammans gjort 549 ligamatcher i Premier League och La Liga. Släppte in minst mål i Championship ifjol men behöver förbättra offensiven. Där kommer nyförvärven Alvaro Negredo och spännande Viktor Fischer bli viktiga tillsammans med klubbhjälten Stewart Downing. Har värvat smart och får anses ha störst chans av årets nykomlingar att hänga kvar. 13-15.

15. Swansea

Nä, Swansea känns inte alls lika heta som för två år sedan. I år har man dessutom blivit av med två nyckelspelare i generalen tillika lagkaptenen Ashley Williams och lagets skyttekung ifjol, André Ayew. Gjort sig av med de medelmåttiga anfallarna och tagit in nytt i form av Fernardo Llorente och måltjuven Borja Bastón. Två osäkra kort i Swanseas spelstil, även om Francesco Guidolin inte är lika bollkär som sina företrädare. Sigurdssons form blir nyckeln om walesarna ska kunna undvika bottenstrid. Förhoppningsvis kan Modou Barrow fortsätta utvecklas och det är alltid något. 15-17.

16. Bournemouth

Överraskade stort förra säsongen och om inte stekheta Callum Wilson blivit långtidsskadad hade man förmodligen kunnat hamna ännu högre upp i tabellen. Nu är Wilson tillbaka och tränare Eddie Howe stannar trots snack om eventuell förbundskaptenspost för Englands landslag. Har värvat ungt och spännande i Emerson Hyndman, Lewis Cook och Liverpool-löftet Jordon Ibe, där den sistnämnda har stora förväntningar på sig som ersättare till viktige Matt Ritchie. Frågan är om man inte borde satsa på lite mer rutin under det svåra andra året i PL. Släppte in näst flest mål efter urusla Aston Villa i fjol och backlinjen är i skrivande stund extremt svag. Behöver förstärka, men Eddie Howe är en trollkarl. 16-18.

17. West Bromwich

WBA börjar allt mer kännas som Premier Leagues Gefle under Pelle Olsson. Spelar ligans tråkigaste fotboll och har ligans mest ointressanta trupp, men åker aldrig ur. I år blir inget undantag. Har släppt Victor Anichebe och Stephane Sessegnon, vilket känns lite märkligt. Har endast fått in Matt Phillips från QPR som kan bli användbar. Supportrarna börjar bli lite trötta på Pulis dödgrävarfotboll och om man ligger pyrt till vid årsskiftet kan det vara läge för byte. Lämnar Saido Berahino till slut? 16-18.

18. Sunderland

Det var med nöd och näppe som Sunderland lyckades hålla sig kvar i Premier League ifjol. Mycket har man att tacka evigt underskattade Jermain Defoe och hans 15 ligamål för. Valde att sent plocka in David Moyes som ersättare för Sam Allardyce, vilket jag inte är helt säker på om det är en uppgradering. Känslan är att klubben behöver spela utefter sina förutsättningar och en mer organiserad och defensivt inriktad Allardyce vore förmodligen att föredra, samtidigt som Moyes inte direkt rosat marknaden sen succén med Everton för några år sedan. Har gjort sig av med en hel del dödkött men hittills inte gjort några värvningar. Har tassat kring nedflyttningsstrecket i några säsonger nu och värvningar kommer behövas om man vill undvika ännu en bottenstrid. Viktige Lamine Koné ryktas bort. 17-19.

19. Burnley

Vann Championship ifjol och är ett välgrundat, typiskt (gammalt) engelskt lag som spelar 4-4-2 och springer enormt mycket. Däremot har inte mycket hänt under transferfönstret och Sean Dyche bör nog agera medan han kan. Islänningen Johann Berg Gudmundsson ansluter från Charlton och Jon Flanagan har lånats in från Liverpool. Två nyttiga spelare, men laget behöver mer spets. George Boyd kommer löpa, Scott Arfield behöver göra poängen, Sam Vokes måste stångas och målspottaren André Gray ska göra just det – mål. Kommer bli jobbiga att möta, men hur länge orkar man? 18-20.

20. Hull

Ingen tränare. Inga transferpengar. Nyckelspelaren Mohammed Diamé valde fortsatt spel i Championship med Newcastle och både förstemålvakt Allan McGregor och lagkapten Michael Dawson är långtidsskadade. Det är många som undrar vad ägaren Assem Allam sysslar med och den eventuella försäljningen av klubben har blivit uppskjuten till september. Ingen stabil situation. Duktiga Robert Snodgrass och stundtals vassa Abel Hernández kommer få dra ett monsterlass offensivt, men frågan är om det räcker? Om inget drastiskt händer under augusti blir det raka vägen tillbaka till Championship – det vågar jag lova. 18-20.

Missa inte att skapa ditt eget lag i Fantasy Premier League!

https://fantasy.premierleague.com/?autojoin-code=1324798-332408.

Ligakod: 1324798-332408.

65ba07add7a32f7b0a037f23