"The Beard" visar varför han är en av NBAs bästa spelare, men var det försent?

En till förlust för Houston Rockets skulle innebära att de skulle inta bara åka ut, men även bli överkörda 4-0 i matcher. Coach Kevin McHale befann sig i ett liknande läge i den föregående “matchupen” med Los Angeles Clippers då Rockets låg under 3-1 i matcher men ändå lyckades vända. Rockets startade matchen bättre än de har gjort under hela säsongen. Med hela 45 poäng i den första perioden fick Golden State en rejäl chock som de inte var förberedda på. Warriors försvar såg helt vilselett ut och Rockets fortsatte att trampa på gasen. När Golden State senare i den andra perioden försökte ta sig tillbaka in i matchen, fick de göra det utan deras MVP Stephen Curry. Curry skadade sig på ett hårt fall och fick genomgå tester för hjärnskakning, under den tiden så fick den andra “Splash Brothern” Klay Thompson bära ansvaret för att bära laget.

Warriors lyckades skära ner Rockets ledning till endast 6 poäng i den fjärde efter att Stephen Curry blev godkänd av Warriors läkare att spela igen. Men vi kunde helt klart se att Curry var lite långsam med sina rörelser samt tveksam med de beslut han tog under matchen. Det gav James Harden chansen att fortsätta sin fantastiska match. Harden gjorde 45 poäng, plockade 9 returer och delade ut 5 assister.

Harden spelade otroligt bra, men kom det försent? Inget lag har någonsin återhämtat sig efter de har varit under 3-0 i matcher. Nu står det 3-1 i antal matcher och nästa möte är på Warriors hemmaplan, onsdag natt (svensk tid).

– Stephen Curry och Klay Thompson gjorde 47 poäng tillsammans, endast 2 poäng mer än Harden.