Tidigare i vår missade Sverige fotbolls-EM till vintern med minsta möjliga marginal, efter förlust i avgörande playoff-match mot Polen. I början av juni fortsätter landslagets resa mot nya mästerskap med Nations League, med matcher mot Norge och Serbien på hemmaplan.

Redan i början av veckan av kom uppgifter att Zlatan Ibrahimovic avstår kommande landslagsmatcher och kan ha gjort sin sista (?) landskamp för Sverige. Orsaken är att Zlatan under en längre period dragits med återkommande skador. Han är även involverad i titelstriden i serie A, där Milan har chansen att säkra scudetton i helgen.

Nu har förbundskapten Janne Andersson presenterat de 25 spelarna som representerar Sverige under kommande landslagssamling och matcherna i Nations League. Det var många bekanta namn sedan tidigare, som Alex Isak och Robin Quaison, men även nykomlingar i form av Hjalmar Ekdal (Djurgården) och Gabriel Gudmundsson (Lille).

2 juni | Slovenien – Sverige
5 juni | Sverige – Norge (Friends Arena)
9 juni | Sverige – Serbien (Friends Arena)
12 juni | Norge – Sverige

Alla svenska fotbollslandslagets kvalmatcher till EM och VM samt Nations League från 2022 till 2028 kommer att visas på Viaplay.

Foto: adidas