Här är nya landslagströjan till avgörande EM-kvalmatcherna mot Danmark!


 

 

Inför stundande playoff mot grannen och evige fotbollsrivalen Danmark lanserar adidas och SvFF idag vad som kan komma att bli Sveriges EM-tröja. Den nya matchtröjan som frontas av Ibrahimovic, Ekdal och Zengin beskrivs av landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic som kraftfull och annorlunda, något han hoppas ska innebära succé i kommande playoff.

 

Inspirationen för den nya tröjan är hämtad från de adidas-tröjor som det svenska landslaget spelade i under början på 90-talet, något som tydligt framgår av tröjans avskalade och klassiska.

 

– Det vi har tagit fasta på i designprocessen är dels den stolthet som spelarna känner över att spela i landslaget men framförallt villigheten att ge allt för tröjan och de blågula färgerna. Med den avskalade designen ges landslagsskölden utrymme att symbolisera just detta. Både vi och spelarna är fantastiskt nöjda med resultatet och ser nu fram emot att tillsammans med det svenska folket skapa många klassiska, säger Ninos Icho, Brand Communications Manager på adidas.

 

 

 

Sverige möter Danmark i två avgörande playoff-matcher för att nå EM-slutspelet 2016, den 14:e november (på Friends Arena) samt 17:e november i Köpenhamn.

 

 

sv-troja-2015-danmark-Publicerat:
RedaktionenNULL