5f86cde6439fe73b7352d202
Han fann kärleken till NFL – i häktet


 

 

I det fjärde avsnittet av NFL-podden ”For the Love of the Game” gästas programmet av rapparen Fredrik Öris, även känd som bara Öris och TR. Han berättar bland annat om hur han fann Amerikansk Fotboll i häktet – och hur vem hans favoritdiva är.

 

Fredrik Öris är en veteran inom svensk hiphop. Redan 1994 släppte han sina första låtar – på kassett. Hip hop-kulturen har alltid, både i Sverige och USA, varit starkt förknippat med framförallt NBA och NFL. Från en början var det NBA som gällde för Fredrik Öris – NFL fann han på ett något udda sätt.

 

– Hösten 2013 hamnade jag i lite klammeri med rättvisan och var tvungen att sitta häktad i ett halvår. Det var från augusti till januari lyckligtvis skulle det visa sig. Men jag tyckte det var jävligt trist, det var inte många ljusglimtar där inne. Men jag hade TV10 där i den lilla kvarten och hade inget annat att göra. Men NFL är ju skitfett så jag såg fram emot söndagarna jättemycket. Där fick ni den ocensurerade versionen till varför jag gillar NFL, säger Fredrik Öris i podcasten.

 

På natten mot måndag lär Öris sitta bänkad framför sin tv när favoritlaget Carolina Panthers gör upp om en plats i Superbowl mot årets sensationslag Arizona Cardinals. Anledningen till kärleken till Panthers stavas quarterbacken Cam Newton.

 

– Tom Brady är ju bäst, men jag gillar Cam Newtons attityd. Jag gillar att han är divig, han tar penalties för att kunna ge fotbollar till kids på läktaren. Jag gillar det, han är stor och stark, han känns modern, säger Öris.

 

Trots få svenska utövare är NFL en av de snabbast växande sporterna i landet. I NFL-podden, som görs i samarbete mellan Betsafe och Kingsize Magazine, bjuder programledaren Peter ”Skåne” Larsson och bisittaren Matthias Sjödin in gäster för att diskutera kärleken till spelet och vad som gör NFL till världens mest intressanta sport.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av NFL-podden ”For the love of the game” Publicerat:
RedaktionenNULL