6284dbc5b422e7360a0da4a2
Golden State Warriors vinner NBA-titeln


Warriors första titel på 40 år!

 

 

NBA-säsongen 2014-2015 har nu nått sitt slut. Ledda av ligans MVP Stephen Curry och ett otroligt talangfullt lag så har Golden State Warriors och Coach Steve Kerrs framgång inte kommit oväntat. Efter att ha implementerat ett nästintill ostoppbart anfallsspel så har de även spelat ligans ligans bästa försvar. Något som inget NBA-lag riktigt har kunnat visa på sen Magic Johnsons “Showtime Lakers”. Lagets ledning har gjort det möjligt för Coach Steve Kerr att bilda en otroligt stark laganda, med rätt personligheter i laget har de kunnat etablera en vinnande miljö. Vi såg laget ta sig till slutspelen redan i början av säsongen, men huruvida de skulle kunna klara av att spela slutspels-basket var fortfarande en stor fråga. Warriors visade dock att deras anfallsspel florerar i alla miljöer, det fick även LeBron James och Cleveland Cavaliers bevittna mycket väl i finalen.

 

 

Match nummer 6 var inte annorlunda från de tidigare matcherna. Golden States anfall kunde inte stoppas av Cleveland Cavaliers. Hur mycket LeBron James än gjorde så lyckades han inte med att hålla Cleveland Cavaliers vid liv. Cavaliers spelare hade helt enkelt inget svar på Golden States anfall. De kunde inte heller rätta till de misstag de hade gjort under föregående match, vilket (inte förvånansvärt) resulterade i ytterligare en förlust för Cleveland Cavaliers. Många beskyller Coach David Blatt för att inte ha kunnat implementera några justeringar i laget försvarsmässigt, men med skador till Kyrie Irving och Kevin Love finns det förståelse till varför de inte klarade av att slå ett närmast komplett lag som Warriors. Warriors har nu fått sin första titel på exakt 40 år och det ser otroligt ljust ut framöver för Golden State Warriors som har en otroligt ung trupp!

 

 

– “Finals-MVP” trofén gick till Andre Iguodala. Iguodalas otroliga prestation var huvudsaklig för Golden State Warriors att vinna match nummer 4, 5 och 6. Iguodala gjorde alla nödvändiga plays, alla de små detaljerna som inte syns i statistiken. Med tanke på att också fick uppdraget att försvara LeBron James var Iguodala ovärderlig för Golden State Warriors i finalen. Utöver det sköt han fenomenalt bra och var effektiv med de skotten han tog.

– LeBron James fortsatte att spela på en utomjordisk nivå med 32 poäng, 18 returer och 9 assister.

– Draymond Green hade en triple-double för Warriors med 16 poäng, 11 returer och 10 assister.

 

 

 

Matchens highlights:

 

 

//Artin Hojat

 Publicerat:
RedaktionenNULL