Inför årets världsmästerskap hade många experter Danmark som en dark horse efter den mycket lyckade insatsen i EM för två år sedan. Den bedriften skulle dock inte upprepas i detta mästerskap.

Igår eftermiddag hade danskarna allting i egna händer när man ställdes mot tippade bottenlaget Australien, samtidigt som redan klara Frankrike mötte Tunisien. Men Danmark föll för trycket och förlorade matchen med 1-0 efter mål av Matthew Leckie. Tunisien i sin tur vann överraskande mot Frankrike, som roterade stora delar av sin startelva. Det räckte dock inte för tunisierna, som tillsammans med Danmark alltså är utslagna.

Under kvällen skulle ytterligare två nationer göra Frankrike och Australien sällskap i åttondelsfinalerna. Argentina hade ytterligare en viktig match efter deras chockförlust mot Saudiarabien och när förbundskaptenen gav förtroende till ungtupparna Julian Alvarez och Enzo Fernandez såg laget betydligt piggare ut. Trots att Leo Messi missade en straff i den första halvleken besegrade man till slut Polen komfortabelt med 2-0.

Mexiko fick en tyngre kväll då man visserligen vann mot just Saudiarabien och ett tag skiljde det bara gula kort mellan Polen och Mexiko för ett avancemang. Men i slutet av matchen släppte man in ett reduceringsmål och slutspelsdrömmen krossades. Polen och Argentina går således vidare till åttondelsfinalerna.

Detta innebär att Frankrike ställs mot Polen och Argentina ställs mot Australien i nästa steg.

Idag avgörs grupp E och F, med matchstarter 16.00 och 20.00 via C More, TV4 och SVT.

Foto: FIFA