I fredags avgjordes de sista två grupperna i fotbolls-VM. Brasilien och Schweiz säkrade avancemang innan åttondelsfinalerna direkt satte igång under lördagen.

I den första matchen ställdes Nederländerna mot ett piggt USA som dock skulle åka på en kalldusch redan efter 10 minuter då Memphis Depay satte 1-0 till de orangea. Daley Blind utökade ledningen precis innan paus och det skulle dröja till kvarten kvar innan USA fick vittring. I den 76:e minuten satte inhopparen reduceringsmålet, men lyckan blev kort då matchens gigant Denzel Dumfries punkterade matchen med sitt 3-1 mål.

Senare under kvällen ställdes Argentina mot Australien, en match som Argentina förväntades vinna stort. Så blev dock inte fallet och australiensarna kämpade stenhårt under hela matchen. Ännu en gång klev Lionel Messi fram och visade vägen för de ljusblåa, som även utökade till 2-0 innan Australien stod för en imponerande forcering i slutet av matchen. Det skulle dock bara räcka till 2-1.

Förhandsfavoriten Frankrike fick på pappret tuffare motstånd i form av Polen, men det var aldrig någon tvekan om vilka som var de starkare laget. Olivier Giroud gjorde 1-0 och blev Frankrikes meste målgörare genom tiderna innan storstjärnan Kylian Mbappé visade sig från sin bästa sida när han pangade in två kanonmål, vilket tog honom till både skytteligaledning och samma totala målskörd (9) som Messi i VM-sammanhang. Detta trots blott två mästerskap jämfört med Messis fem. Slutresultatet skrevs till slut till 3-1 i Frankrikes favör.

Den sista matchen under söndagskvällen var England, som alltid är omtalade i mästerskapssammanhang. Men de unga britterna skulle återigen imponera och visa vägen, i synnerhet i form av Jude Bellingham. Först spelade han fram Jordan Henderson till 1-0 och låg sedan bakom 2-0 målet som skulle innebära Harry Kanes första i Qatar-VM. Bukayo Saka kunde sedan fastställa slutresultatet 3-0 i den andra halvleken.

Favoriterna höll alltså rakt igenom och Frankrike, Nederländerna, England och Argentina är klara för kvartsfinalerna. Där ställs Argentina mot Nederländerna och England mot Frankrike.

Idag avgörs de sista åttondelarna, då Japan ställs mot Kroatien och Brasilien tar sig av Sydkorea. Matcherna sänds 16.00 respektive 20.00 via C More, TV4 och SVT.