Falcons flyer vidare


 

Falcons vs Buccaneers
Matt Ryan och Falcons anfall har varit det bästa i ligan, och det fortsätter dem att vara.
Ryan passade för hela 344 yards och 4 touchdowns mot ett ungt kämpande Buccaneers lag. WR Julio Jones hade 111 yards och 1 touchdown på 8 mottagningar. Jameis Winston gjorde sitt bästa och försökte hålla sitt lag med i matchen med sina 261 yards och 3 touchdowns för dagen. Två av Winstons touchdown passningar gick till den unga, väldigt lovande WR Mike Evans som hade 150 yards på 11 mottagningar. Falcons vann matchen med 43-28 och förstärkte sitt grepp om första platsen i NFC south.

 

Lions vs Vikings
Matt Stafford och Golden Tate räddade Lions i övertid efter att Matt Prater hade sparkat en field goal för att kvittera matchen i fjärde kvarten.
Golden Tate fångade bollen på en ”out” route och bröt 2 tacklingar, sprang mot endzone och gjorde en volt in för att vinna matchen åt hans lag. Stafford passade för 219 yards och 2 touchdowns för dagen. Vikings startade säsongen med 5 raka vinster verkar ha tappat hela deras sting. Laget har nu förlorat 3 matcher och ser verkligen inte ut som samma lag. Sam Bradford passade för 273 yards och 1 touchdown. Matchen slutade 22-16 till Lions i övertid.

 

Eagles vs Giants
Det här är som vi alla vet en NFC east matchup. Dessa matchups bjuder alltid på väldigt bra och jämna matcher, då man aldrig kan räkna ut nåt av lagen just när de möts. Eli Manning och hans giants anfall hade en väldigt bra dag på jobbet denna afton. Manning hade 4 touchdown passningar, 2 till sensationen Odell Beckham Jr, 1 till Roger Lewis och den sista till rookien Sterling Shephard. Rookien Carson Wentz spelade verkligen som en i denna match, han såg inte alls lika säker och bestämd ut på plan som han vanligtvis brukar göra. Han passade för 364 hela yards men inga touchdowns utan 2 interceptions som Giants förvaltade mycket väl. Matchen slutade 23-28 till Giants.

 

Jets vs Dolphins
Det här var ytterligare en sådan conference matchup som bjöd på en riktigt jämn match. Bägge lagen är inte ens bland topp tio i ligan trots att Jets har laget för det.
Dolphins Jay Ajayi har varit riktigt bra de 3-4 senaste matcherna och han tänkte inte stanna där. Han sprang för 111 yards och 1 touchdown på 24 försök. Jets ledde matchen 23-20 med ca 5.30 kvar på matchen när rookien Kenyan Drake sprang tillbaka kickoffen för en 96 yards touchdown. Dolphins har nu vunnit 3 matcher i rad och Jets ligger nu sist i AFC east. Matchen slutade 23-27 till Dolphins.

 

Jaguars vs Chiefs
Chiefs gjorde en dålig match, men lyckades ändå vinna över ett Jaguars lag som inte verkar klicka alls på offensiva sidan av bollen. Bortles passade för 252 yards, 2 touchdowns och 1 interception. Jaguars hade 4 turnovers och det försvårade kampen om matchen för dem. Chiefs spelade matchen utan 5 av deras startspelare, en utav dem var deras QB Alex Smith som fick en hjärnskakning förra omgången.  Ersättaren Nick Foles spelade en helt ok match, han passade för 187 yards och 1 touchdown. Chiefs kom ut som segrare med 14-19.

 

Cowboys vs Browns
Nu börjar man verkligen undra om det är slut för Tony Romo som starter i Cowboys. Visst kunde man gissa att det här skulle bli en vinst för Dak Prescott och cowboys på förhand men man kan inte bortse från faktumet att han imponerar. Prescott passade för 247 yards och 3 touchdowns i en relativt enkel match mot ett Browns lag som mycket möjligt kan avsluta säsongen utan en enda vinst.  Rookie RB ”Zeke” Elliot fortsätter också imponera, han sprang för 92 yards och 2 touchdowns på 18 försök. Cowboys vann matchen med 35-10.

 

Steelers vs Ravens
En banged up ”Big Ben” hade en av sina sämsta matcher för säsongen denna afton. Big Ben blev opererad för ca 3 veckor sen och återvände relativt fort till spel för att försöka vinna denna prestigefyllda matchen.  Han passade för 264 yards och 1 touchdown. RB Leveon Bell verkar inte heller vara sig själv, han sprang för ynka 32 yards på 14 försök. Ravens QB Joe Flacco hade inte heller hans bästa match, han passade för 241 yards och 1 touchdown. Ironiskt nog så var det förra Steelers WR Mike Wallace som gjorde den enda offensiva touchdown när han fångade en kort pass och sprang hela 95 yards. Steelers förlorade matchen med 14-21.

 

Saints vs 49ers
49ers började säsongen riktigt dåligt, som de flesta medelmåttiga lagen men de verkar bli bättre för varje vecka som går.  Qbn Colin Kaepernick passade för 398 yards och 2 touchdowns i förlusten mot Saints och ser mer o mer ut som den han var för 2-3 år sen. Drew Brees och hans anfall verkar ha fått fart på deras spel och var nästan ostoppbara mot 49ers. Brees passade för 323 yards och 3 touchdowns.  RB Mark Ingram som har mycket kvar att bevisa visade lite delar av varför han var högt draftad för några år sen. Han sprang för 158 yards på 15 försök och tog emot en touchdown passning också. Saints vann matchen med 41-23.

 

Panthers vs Rams
Den här matchen bestod av en kombination av dåligt offensivt spel och riktigt bra försvarspel. Lagen lyckades bara göra 7 poäng i de 3 första kvarten, resten av poängen kom i fjärde kvarten. Cam Newton passade för 225 yards och 1 touchdown för sitt Panthers. Case Keenum passade för 296 yards och 1 touchdown för sitt Rams. Rams defensiva linjeman Aaron Donald var den bästa spelaren för sitt lag, då han hade 2 viktiga sacks som gjorde att Panthers inte kunde göra fler poäng än vad de gjorde.  Panthers med 13-10.

 

Colts vs Packers
Colts har varit riktigt usla om man jämför med deras 2-3 senaste år men de lyckades chocka och vinna matchen mot ett ojämnt Packers. Colts Qb Andrew Luck inledde matchen lite dåligt och kastade 2 interceptions i första kvarten men avslutade matchen med 281 yards och 1 touchdown. Veteran RB Frank Gore sprang för 60 yards och 2 touchdowns och hjälpte sitt lag till en seger. Aaron Rodgers och Packers anfall har varit riktigt ojämna i år, Rodgers avslutade matchen med 297 yards, 3 touchdowns och 1 interception. Colts kämpade in i det sista och vann matchen med 31-26.

 

Broncos vs Raiders
Det här var en av omgångens roligaste matcher pga hur pass bra dessa lag är. Raiders inledde matchen bäst och hade en 10-20 ledning vid halvtid efter ett par field goals och 2 touchdowns. Raiders QB Derek Carr avslutade matchen med 184 yards och inga touchdown passningar. RB Latavius Murray hade en otroligt bra match, där han sprang för 114 yards och 3 touchdowns på 20 försök. Broncos QB Trevor Siemian passade för 283 yards och 2 touchdowns till Bibbs och Norwood.  Broncos hade bollen med ca 2minuter kvar i fjärde klockan och kunde kanske ha gjort det till en lite jämnare match men det blev en interception istället. Matchen slutade 20-30 till Raiders.

 

Bills vs Seahawks
Det här var veckans mest kontroversiella match pga hur den slutade.
Seahawks CB Richard Sherman blockade en field goal och alla hade åsikter om det. Folk tyckte att han sprang in i kickern som isf skulle ha lett till en automatisk first down för Bills och givit de chansen att vinna matchen. Domslutet blev dock att Sherman blockade field goalen och där slutade matchen. Seahawks TE stjärna Jimmy Graham som inte har varit så bra sen han anslöt till laget från Saints hade en monster match. Han avslutade matchen med 103 yards och 2 touchdowns på 8 mottagningar. Matchen slutade 25-31 till Seahawks.

 

//Patrick Sserwadda

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL