Expertens fem tips – så laddar du inför Super Bowl


 

 

På söndag kl 00.30 är det dags för Super Bowl LV – den 55:e upplagan av årets största händelse i amerikansk tv. Men hur laddar du bäst upp inför spektaklet? Här är NFL-experten Matthias Sjödins fem tips.

 

 

Blicka tillbaka till historiska matcher

Börja gärna uppladdningen med att kolla på någon av de 54 matcher som redan spelats! 

 

Förslagsvis New England Patriots mot Atlanta Falcons från 2016. Matchen innehåller allt man kan förvänta sig av Super Bowl – dramatik, underhållning och sport i världsklass. Inte minst superstjärnan Tom Brady som gjorde en av sitt livs matcher. 

 

Återupplev ikoniska Halftime Shows

Halftime Shows är ett stående inslag i Super Bowl sedan starten under 1970-talet. Idag är det en av de mest prestigefyllda uppdragen du kan få som artist – och i år tillfaller äran The Weeknd. Som uppladdning kan du lyssna på några av kanadensarens största hits så som “I Can’t Feel My Face”, “In Your Eyes”, “Blinding Lights” och “I Feel It Coming”. Eller varför inte titta på några av de bästa Halftime Shows som redan varit? Mina tips är:

 

  1. Prince (2007)
  2. Beyoncé and Destiny’s Child (2013)
  3. Katy Perry, Lenny Kravitz, and Missy Elliott (2015)
  4. Bruce Springsteen and the E Street Band (2009)
  5. Lady Gaga (2017)
  6. Michael Jackson (1993)

 

Bonus!  “Nipplegate” Janet Jackson, Justin Timberlake, P Diddy, Nelly, Jessica Simpson and Kid Rock (2004)

 

Håll kropp och sinne i trim

Då det är en söndag och de flesta inte har möjligheten att vara ledig dagen efter så gäller det ju att hålla sig vaken men även orka dagen efter så planera sömn, motion och intag av mat och dryck ordentligt inför matchen. Tänk på att en NFL-match i genomsnitt är tre timmar lång! Så bunkra upp med gott om snacks och dryck. 

 

Streama några klassiska filmer 

Det finns en uppsjö av nya och klassiska filmer på temat Amerikansk fotboll. 

 

Remember the Titans (2000). Om du bara ska se en film se denna! En av de mest ikoniska sportfilmerna någonsin. Med Denzel Washington i huvudrollen.

 

Invincible (2006). Mark Wahlberg spelar Vince Papan, som vid 30 års ålder blev den äldsta rookien i NFL:s historia.

 

The Blind Side (2009). Med Sandra Bullock i en av huvudrollerna. Filmen handlar om Michael Ohers liv innan han blev känd amerikansk fotbollsspelare.

 

The Longest Yard (2005). Nyinspelning av 1974 års film, nu med Adam Sandler i huvudrollen.

 

Draft Day (2014). Drama med Kevin Coster och Jennifer Garner i huvudrollerna.

 

We are Marshall (2006). Med Matthew McConaughey i huvudrollen. Handlar om efterspelet från flygplanskraschen 1970 som kostade 75 människor livet, inklusive fotbollsspelare och ledare från Marshall University.

 

Bonus:  TV-serien Friday Night Lights (2006) handlar om människorna i den fiktiva staden Dillon i Texas och deras liv – och huvudkaraktärernas dröm om att bli delstatsmästare i amerikansk fotboll.

 

Öka spänningen med ett roligt bet!

 

Mina speltips är:

Kansas City vinner till 1.60 ggr 

Över 56,5 Poäng i matchen till 1.90 ggr 

 

Sedan tycker jag att man kan välja ut en spelare som man vill ska göra ”Touchdown” i matchen då det är ett kul spel att följa hela matchen! 

 

Lägg ditt spel på ATG.se/sport

 

 

Foto: Soldier Field, Chicago. Av: NFL Podden/Matthias Sjödin

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL