EA Sports plockar bort Cristiano Ronaldo från sin hemsida efter våldtäktsanklagelser


 

 

Nyligen kom uppgifter om att Nike kan bryta miljardavtalet med Cristiano Ronaldo efter våldtäktsanklagelserna. Nu plockar EA Sports bort superstjärnan från sin hemsida.

 

Redan 2017 publicerade Der Spiegel uppgifter om en påstådd våldtäkt mot Kathryn Mayorga på ett lyxhotell i Vegas 2009. Nu har polisen öppnat utredningen igen, efter att hon gått ut och berättat sin version av händelsen. Der Spiegel ska även ha visat upp dokument som styrker att Ronaldo själv ska ha sagt till sina advokater att Mayorga sagt “nej och stopp flera gånger”.

 

Ronaldo har såklart nekat till anklagelserna och hans nuvarande klubb Juventus har även gått ut och försvarat stjärnan, men både Nike och EA Sports är bekymrade. De förstnämnda uppges kunna bryta kontraktet samtidigt som EA Sports, som har Ronaldo på framsidan av FIFA 19, nu plockat bort honom från hemsidan.

 

”Vi har sett de bekymrande rapporterna och anklagelserna mot Cristiano Ronaldo. Vi följer noggrant situationen och vi förväntar oss att atleter och ambassadörer beter sig på ett sätt som överrensstämmer med EA:s värderingar”, skriver de i ett uttalande.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL