Dirk Nowitski blev inatt den 9:e bäste poängplockaren i NBA:s historia


 

 

Tysken Dirk Nowitski är utan tvekan den bästa europeiska spelaren i amerikansk baskethistoria någonsin. Dirk var aldrig den spelaren som levde på sina atletiska förmågor, utan han är en av dem spelarna som har otroligt bra kroppskoordination och spelförståelse. För sin fysik (213 cm lång och 107 kg) är han otroligt rörlig och har en av dem farligaste ”mid-range” skotten någonsin.

 

Med otrolig finess och bollkontroll har han även otroligt många sätt att göra poäng på. Nowitski har länge blivit kallad för ”the Kobe Bryant of Big-Men”, på grund av hans rörlighet och pricksäkerhet.

 

 

Under 17 år i ligan och Dirk Nowitski har lyckats snitta:

 

22,7 poäng per match.

38,4 % pricksäkerhet på trepoängare.

47,7 % pricksäkerhet på tvåpoängare.

87,7 % från straffkastlinjen.

8, 1 returer per match

2,7 assister per match

0,9 steals och blockar per match.

 

 

Nowitski tog sitt lag till finalen i NBA två gånger, varav en vann han och Dallas Mavericks mot ett Miami Heat bestående av LeBron James, Dwayne Wade och Chris Bosh. Efter sin finalvinst år 2011 fick Dirk Nowitski “finals-MVP” för sina prestationer. Inatt spelade Dallas Mavericks mot Sacramento Kings och där gick han om Hakeem Olajuwon som den 9:e bästa poängplockaren i NBAs historia, Nowitski blev också den bästa internationella poängplockaren genom tiderna.

 

 

Se höjdpunkter ifrån Nowitskis karriär här:

 

 

//Artin HojatPublicerat:
RedaktionenNULL