Derrick Rose åker på knäskada – är det här slutet på stjärnans NBA-karriär?


 

 

Derrick Rose har sen 2012 haft allvarliga problem med sina knän. Under slutspelen 2012 så gick både korsbandet och menisken av i det vänstra knät för Bulls-stjärnan. Året efter så vilade Rose med syfte att komma tillbaka fullt frisk innan han började spelade på professionell nivå igen. I början på säsongen 2013-2014 så gjorde han sin comeback, men fick återigen dra sig tillbaka efter endast några matcher då menisken i stjärnans högra knä gick av. Den här säsongen är den första som Rose faktiskt har kunnat spela ett flertal matcher på flera år, dessutom deltog han i USA:s landslag som vann VM-guld i somras. Det såg ut som att Derrick faktiskt skulle kunna spela igen, kanske inte på samma nivå som tidigare men definitivt vara en bidragande faktor till Chicagos framgång.

 
Inatt fick vi veta att Rose kände obehag i sitt högra knä. Kort därefter ville Chicago Bulls lagläkare att göra en magnetröntgen för att ta en titt i Rose högra knä. Imorse svensk tid kom resultatet som visade att Derrick Rose återigen har slitit av menisken i sitt högra knä. Det här är hemskt tråkiga nyheter för ligan, basketvärlden och minst sagt Chicago som ännu en gång får kämpa sig fram till slutspelen utan sin stjärna. Derrick Rose hade tidigare under säsongen också förmedlat till sina kritiker att han vilar knät så ofta han kan för att slippa ha skador i sina knän livet ut. Rose menar att han inte vill behöva halta och ha svårt att röra sig så fort han vill göra någon aktivitet med sina barn efter sin basketkarriär. Kan det här innebära slutet för Derrick Rose professionella basketkarriär?

 

För fyra år sedan klassades han som den mest atletiska och kvicka point guarden ligan någonsin har sett, han var vid 22 års ålder också den yngsta spelaren att få en MVP-trofé.

 

 

 

 

// Artin HojatPublicerat:
RedaktionenNULL