Det rådet mycket turbulens kring Cristiano Ronaldo just nu. I dagarna blev det officiellt att han river sitt kontrakt med Manchester United och lämnar klubben omgående, men det återstår (förmodligen) att se vart stjärnan hamnar tills efter fotbolls-VM i Qatar. Och där går det bättre just nu.

Igår spelade Portugal sin premiärmatch mot Ghana, en match som skulle visa sig bli tuff. I den 62:a minuten föll Ronaldo i straffområdet och blev tilldelad straff, vilken han sedan utnyttjade till 1-0. Världsstjärnan blev därmed historisk, då han nu gjort mål i fem olika VM, vilket han är först med på herrsidan. Totalt sett har han gjort åtta VM-mål. 

“Det här var ett vackert ögonblick, mitt femte världsmästerskap. Vi vann och vi började bra. Det var väldigt viktigt att vinna, då vi vet att de första matcherna är avgörande i den här typen av turneringar”, sa han under presskonferensen och fortsatte:

“Det är ett världsrekord, då jag är den förste spelaren att göra mål i fem olika världsmästerskap. Det gör mig väldigt stolt och glad. Laget fick med sig ett bra resultat, även om det var en tuff match.”

Ghana kvitterade dock och det skulle dröja till slutet av matchen innan Portugal kunde gå ifrån till 3-1. Men återigen lyckades Ghana skapa dramatik genom att göra ett reduceringsmål. Slutresultatet skrevs till slut till 3-2 i Portugals fördel.

Portugal ställs på måndag mot Uruguay, medan Ghana spelar härnäst mot Sydkorea i VM-gruppspelet.

Foto via @portugal/Instagram