Colin Kaepernick blir ansiktet utåt för Nikes “Just Do It”-kampanj


“Believe in something. Even if it means sacrificing everything.”

 

 

Igår kväll slog nyheten att den omskrivne före detta NFL-spelaren Colin Kaepernick blir Nikes nya ansikte utåt, ner som en bomb. Kaepernick själv postade en bild på sig själv med företags logga och citatet: “Believe in something. Even if it means sacrificing everything.” Bilden har sedan dess spridits av en rad celebriteter inom sport- och musikbranschen.

 

Den tidigare NFL-spelaren var som bekant den första elitspelaren inom amerikansk fotboll som knäböjde under USA:s nationalsång i protest mot landets rasism. Aktionen fick flera att följa hans exempel men upprörde också många, däribland president Donald Trump och Kaepernick blev utfryst från ligan. Men nu väljer alltså Nike att sända ett starkt budskap genom att rekrytera honom som ansiktet utåt när “Just Do It”-kampanjen firar 30 år.

 

– Vi anser att Colin är en av de mest inspirerande idrottarna i den här generationen, som har använt sportens kraft för att hjälpa till att ta världen framåt, säger Gino Fisanotti vid Nike, enligt ESPN.

 

Med tanke på sportmärkets status kan det bli en intressant maktkamp med National Football League framöver. Och så klart, en hel del memes.

 

 

👀 👉🏽(via: lovethepuck/twitter)

Ett inlägg delat av Daquan Gesese (@daquan)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL