6284dbc5b422e7360a0da4a2
Cavaliers anfall kollapsar i övertid – Warriors tar hem första NBA-finalen


LeBron James missar vad som kunde ha varit det matchvinnande skottet och Cleveland förlorar i övertid.

 

 

 

Under hela slutspelets gång så har planen mot Cavaliers varit att stoppa LeBron James från att dominera matcherna. Golden State Warriors coach Steve Kerr hade dock andra planer inför mötet. Med så många bra försvarare på 3 och 4 positionen så valde Warriors istället att stoppa alla andra spelare i Cavaliers och därmed låta spelarna försvara LeBron individuellt istället, en taktik som visat sig vara effektiv mot lag med superstjärnor som i det här fallet LeBron James. Lyckligtvis har LeBron James en stjärna i lagkamraten Kyrie Irving, en otroligt duktig poängplockare som inte går att stoppa själv i försvaret heller.

 

 

Kyrie var tvungen att handskas med en knäskada i den tidigare rundan, vilket har varit oerhört oroväckande för Cavaliers titelhopp. Däremot hade Kyrie en chans att vila mer än en vecka inför finalen mot Warriors och Stephen Curry. Frågan var just då om en skadad Kyrie Irving skulle kunna försvara Curry över huvudtaget? När matchen väl började var det Cavaliers och LeBron som tog en snabb ledning över hemmalaget. Warriors återhämtade sig snabbt i den andra och tredje perioden. Inför den fjärde perioden stod det lika och Coach Steve Kerrs taktik hade visat sig vara effektiv då LeBron och Kyrie stod för i princip allt poängplockande, medan deras lagkamrater hade svårt att bidra till anfallet. Warriors fortsatte som vanligt att spela med deras fantastiska anfallspel, där deras väldigt talangfulla bänk var den avgörande faktorn i matchen.

 

 

In mot slutminuterna av den fjärde perioden stod det lika och LeBron hade hade en chans att avgöra matchen, oturligt nog missade han skottet från mid-range( beslutet blev senare i presskonferensen väldigt ifrågasatt av journalisterna som vet att LeBron är fysiskt överlägsen alla andra spelare på plan). I övertid skadade Kyrie knät ganska allvarligt, samma knä som han tidigare hade haft problem med och Cavaliers anfall kollapsade totalt. Warriors såg sin chans att springa ifrån med matchen och därmed lyckades de ta hem vinsten.

 

 

– James gjorde 44 poäng i matchen, vilket också var ett högsta för stjärnans karriär i en final match.
– Stephen Curry ledde sitt lag med 26 poäng och 8 assister.

 

 

 

LeBron James highlights:

 

 

 

Matchens highlights:

 

 

 

//Artin Hojat

 Publicerat:
RedaktionenNULL