Efter det svenska lagets storseger i EM-kvalet på måndagskvällen, uppstod en hätsk ordväxling i Viaplay-studion när Sveriges förbundskapten Janne Andersson skulle svara på frågor om matchen. Förbundskaptenen tog illa upp när frågan om Jesper Karlssons speltid kom på tal och snabbt blev det en otrevlig stämning, där Andersson och Djordjic gick i polemik. Förbundskaptenen kritiserades snabbt för att ha tagit frågorna från expertpanelen i Viaplay personligt och snarstucket.

Vid lunchtid kallade landslaget till presskonferens där Janne Andersson uttalade sig om situationen i Tv-studion med ånger och reflektion:

– Jag överreagerar på ett sätt jag inte ska göra. Jag har varit förbundskapten i sju år och det är extremt dåligt av mig. Det vill jag gärna prata med Bojan om. Men när jag frågar vem han representerar handlar det om han är spelare, ledare eller expert. Absolut inget annat.

Andersson sade vidare:

– Jag mår dåligt för jag är besviken på mig själv. Jag har sparkat i väggen där uppe flera gånger. Jag har den största respekt för alla som tycker och tänker vad vi gör. Det har jag gjort i sju år men lyckades inte i går. Jag kände: ”Janne, skärp dig förfan”.

I samband med presskonferensen framkom det att landslagsledningen försökt att få kontakt med Bojan Djordjic, utan resultat. Nu uttalar sig Djordjic i ett pressmeddelande genom Viaplay:

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb.

Den forne Manchester United/AIK-spelaren säger vidare:

– Jag står fast vid mina övertygelser och värderingar. Jag brinner för de här frågorna som bygger på egna erfarenheter sedan jag kom till Sverige 1992. Jag vill förena och bygga broar i ett splittrat samhälle och är hellre tydlig och obekväm, än otydlig och bekväm. Om man inte förstår vikten av det som skedde i vår sändning är det ett inneboende strukturellt problem. Även om Janne säger att det inte var hans intention, uppfattade jag att det blev en fråga om mitt ursprung och det gjorde mig sårad och besviken på min förbundskapten.

Se den hätska ordväxlingen mellan Bojan Djordjic och Janne Anderssson nedan:

Foto: Viaplay