Efter måndagens EM-kvalmatch kom efterspelet att uteslutande handla om att Sveriges förbundskapten Janne Andersson lämnade Viaplays studio i direktsändning, efter en hätsk ordväxling med Viaplays expertkommentator Bojan Djordjic. På onsdagen träffades de båd för att tala ut efter incidenten.

– Det var ett känslosamt samtal där vi kunde gå till botten med den uppmärksammade händelsen i studion, där vi kunde konstatera att en mening kan uppfattas på två olika sätt. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om, säger Bojan Djordjic. 

Nu anser både Bojan och Janne att saken “är utagerad och önskar kunna gå vidare med sina respektive uppdrag och med största respekt för varandra”. 

– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags. Därför var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra. Vi är överens om att gå vidare och därmed är saken utagerad, säger Janne Andersson. 

Sveriges nästa EM-kvalmatch är mot Österrike på bortaplan den 20 juni 2023, en match som sänds i Viaplay och TV6.

Foto: @swemnt / Instagram