För två veckor sedan tangerade Alexander Isak det målrekord som Zlatan Ibrahimovic satte för en säsong i Premier League 2016/17. Under helgens match mot Sheffield United ledde Isak sitt Newcastle till en seger med två nya mål. Detta innebär att han nu är den svensk som gjort flest mål i Premier League under en säsong.

Det började dock med att forne Malmö FF-spelaren Anel Ahmedhodzic gett sitt Sheffield ledningen. Isak kvitterade efter 27 minuter, vilket skulle bli starten på en målkavalkad från lagets sida. Svensken noterades även för ett straffmål i den andra halvleken. Matchen slutade 5-1.

Detta innebär alltså att Isak passerar Zlatans 17 ligamål under en säsong och just nu står på 19. Det ger honom också en bra chans att vinna skytteligan, då han endast är 2 mål bakom norrmannen Erling Haaland på 21 och 1 mål bakom Chelseas Cole Palmer på 20.

Inom de närmsta åren – förutsatt att han stannar i Premier League – bör han också passera Fredrik Ljungberg, som är den svensk som gjort flest mål i Premier League med 48 stycken på 241 matcher.