Auktioneras ut till förmån för FN:s flyktingorgan.

Inför årets Champions League-final i Paris har nu adidas presenterat matchbollen för det gigantiska mötet mellan Liverpool och Real Madrid. Det är en medvetet avskalad version, med via paneler och silvriga stjärnor som omger ett budskap om fred med kyrilliska ordet “мир” och dess engelska översättning “PEACE” undertill.

Designen är förstås ett direkt gensvar på den ryska invasionen av Ukraina som startades tidigare i år och bidrar med ännu en markering från UEFA efter att man flyttat finalmatchen från just Ryssland och St. Petersburg. Utöver det representerar bollen budskapet “peace, belonging, and hope” som kommer att delas ut från spelare till spelare.

Bollen kommer inte att gå till försäljning utan ska istället ställas ut på auktion efter matchen, där intäkterna går direkt till UNHCR (FN:s flyktingorgan) för att visa stöd till alla som behövt fly sina hem på grund av kriget.

Streama årets final i UEFA Champions League mellan Liverpool och Real Madrid på Telia och C More med start 19.30 på lördag, den 28 maj. Matchen startar 21.00.

Foto: adidas