62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
adidas Football avslöjar den officiella matchbollen till VM 2018


 

 

Telstar 18 hyllar adidas första världscupsboll någonsin,1970 Telstar som är testad i samarbete med de största landslagen och klubbarna i världen, inklusive Argentina, Real Madrid och Manchester United.

 

Telstar 18 är en ny tolkning av adidas tidigare FIFA World Cup matchboll, The Telstar, som användes under turneringen i México 1970. Namnet på originalet kommer från sin position som ”TV stjärna”. Det var nämligen den första bollen designad med svarta paneler, detta för att få bollen att framstå tydligare på svart-vit TV. Där och då förändrades designen och egenskaperna hos en fotboll för all framtid.

 

Bollen har gått igenom intensiva tester för att säkerställa att den passar de bästa spelarna i världen. Flera av de största landslagen och klubbarna har varit inblandade i processen. Argentina, Colombia, México, Manchester United, Juventus, Real Madrid och Ajax. Utöver prestanda så har hållbarhet varit i fokus i utvecklingen av Telstar 18 och bollen samt dess förpackning är delvis tillverkade i återvunnet material.

 

Den officiella matchbollen för VM 2018 lanseras den 9:e november och finns att köpas på www.adidas.se/fotboll i adidas egna butiker samt hos adidas återförsäljare.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL