Idag återlanserar adidas en av fotbollens mest älskade skor – adidas F50. “Advancement Pack” omfattar tre versioner av den ikoniska fotbollsskon, med fokus på fotboll i högsta möjliga hastighet. De nya skorna debuterade under herrarnas Champions League-final i helgen och kommer att synas på fötterna på av några av de bästa spelarna i världen – bland annat Lionel Messi, Rafael Leão, Heung-min Son, Linda Caicedo, Trinity Rodman, Lamine Yamal och Florian Wirtz. De två sistnämnda figurerar dessutom i Kingsize nya EM-guide inför sommarens mästerskap.

F50 förändrade spelplanen för fotbollsskor när den lanserades för 20 år sedan och har vunnit status som en av de mest ikoniska siluetterna genom tiderna. Det är nio år sedan F50 fanns tillgänglig i butikerna senast och idag lanseras en uppdaterad version framtagen för att möta kraven från dagens fotboll, där spelet går fortare än någonsin.

Alla tre modellerna i ”advancement pack” – F50 Elite Laced, F50 Elite Laceless och F50 Mid W Elite – kommer med Sprintframe 360 som bas, vilket är en sula byggd för att ge optimerad stabilitet och grepp. Sulan består av en mix av rundade och avlånga dubbar för maximal stabilitet redan under de avgörande första stegen vid en acceleration. Skornas överdel är tillverkat i ett syntetiskt, ultralätt material – Fibertouch, som ger en formgjuten passform optimerad för höga hastigheter. Detta kompletteras av Sprintweb, en 3D-textur applicerad på områdena där skorna har mest bollkontakt, utformade för maximal kontroll när du avancerar med bollen i hög hastighet. 

Modellerna F50 Elite Laced, F50 Elite Laceless och F50 W Elite finns att köpa från och med idag, online via adidas och hos utvalda återförsäljare. 

Foto: adidas