62b170dadc4101037e075fe2
Sverige förlorade trots kämpainsats mot Polen – missar VM-slutspelet i Qatar till vintern


Zlatan om framtiden: “Jag vill spela så länge jag kan.”

 

 

Trots stora förhoppningar om att nå fotbolls-VM i Qatar till i vinter, så förlorade Sverige med 2-0 på bortaplan i den avgörande playoff-finalen mot Polen. Målkungen från Bayern München, Robert Lewandowski, gjorde 1-0 på straff. Sverige kunde i andra halvlek av matchen dominera spelet och hade några halvchanser, utan att kvittera. Istället kunde Polen utnyttja ett misstag i backlinjen och göra 2-0 genom Zielinski.

 

 

Efter matchen ville varken förbundskapten Janne Andersson (se nedan) eller 40-årige Zlatan Ibrahimovic uttala sig om framtiden i klara ordalag. Zlatan sade spontant efter matchen:

 

– Ibland trillar målen in och ibland inte alls. Ibland stolpe in och ibland stolpe ut. De skapar chanser och vi skapar chanser, det är en jämn match i dag.

 

Ibra sade vidare:

 

– Jag vill spela så länge jag kan. Jag har inte sagt det till Janne (Andersson, förbundskapten) men jag önskar att jag hade träffat Janne innan jag gjorde för då hade det varit en helt annan sits nu. Han hade fått se ett helt annat djur. Han är nöjd med den han får i dag men jag önskar bara att jag hade träffat honom innan. Jag hade behövt en minut med honom, då hade jag varit tillbaka långt innan jag kom.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sweden Men’s National Team. (@swemnt)

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av fotbollskanalen (@fotbollskanalen)

 

 

Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL