30 spelare slåss om 12 platser i USA:s basketlag till OS i Rio


Här är NBA-stjärnorna som slåss om platserna till sommar-OS!

 

 

För att ta en plats i USA:s basketlag så räcker det inte att vara en av de bästa spelarna i ditt land. Du måste vara en av de bästa spelarna i hela världen. USA:s dominans har gjort att de har ett överflöd av världsstjärnor som inte ens får plats bland de 30 bästa.
Som exempel kan vi ta Kemba Walker som i natt hade 52 poäng, 9 returer och 8 assist mot Utah Jazz. Det räcker dock inte för att få vara med och kvala om platserna till OS-truppen.

 

Till skillnad från VM så är alltid de största namnen med när OS ska spelas. Det görs inga undantag i år då spelare som Lebron James, Carmelo Anthony, Stephen Curry, James Harden, Anthony Davis och Kevin Durant valt att ställa upp.

 

Dock har Kobe Bryant, som var med och vann guld i OS 2008 och 2012, redan gått ut med att han inte kommer spela.

 

“Since my retirement announcement, I’m able to watch these guys in a different light. I’ve come to terms with the fact that they are the future of this game. These are the guys who deserve the spots in Rio. These are the guys who people need to watch and root for. These are the guys to show fans where this game is going in the future.”

 

 

 

I sommar kommer truppen att spikas med de 12 spelare som får vara med i årets ”Dream Team”. Här under kan du se vilka 30 som är med o kvalar om platserna.

 

 

teamusa16-OS-NBA-basket-

 

 

 

 

// Markus Helin

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL