YFN Lucci har blivit dömd till 10 års fängelse men kommer bara behöva sitta av ytterligare 3,5 månad i fängelse. Resten av straffet kan han avtjäna som villkorligt frigiven, enligt WSB-TV.

Den 32-årige rapparen får ett sänkt straff efter att han erkände sig skyldig i det RICO-fall som medlemmar från hans kollektiv YFN står åtalade i. Han stod även åtalad för flera andra brott så som mord, vilket hade resulterat i en livstidsdom utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Rapparen blev erbjuden en så kallad “plea deal” förra året där han skulle ha avtjänat 17 år av ett 20-årigt fängelsestraff. Enligt TMZ så tyckte hans advokater, Drew Findling och Gabe Banks, att denna överenskommelse var absurd.

Nu tycks det som att åklagare och advokater kommit överens om en mer fördelaktig uppgörelse. Som en del av sitt erkännande förväntas Lucci få den tiden han suttit inne tillgodoräknad, efter att han överlämnade sig själv till polisen i januari 2021. Rapparen kommer således fortsätta avtjäna sitt 10-åriga straff i ytterligare 3,5 månad i fängelse och därefter som villkorligt frigiven från våren 2024.

Foto: Jeffrey B. Dennis / Press