6082b45925dc87017f719632
YBN Cordae, Kenny Stills och Trae Tha Truth bland de gripna efter Breonna Taylor-demonstration 

 

Rapparen YBN Cordae var en av dom som fick stort stöd efter att han igår greps tillsammans med totalt 86 personer som höll en demonstration för polismördade Breonna Taylor i Louisville, Kentucky. Cordae deltog i den marsch genom staden vars syfte var att sätta press på beslutsfattare att gripa och åtala poliserna inblandade i tragedin.

 

Houston-spelaren Kenny Stills och rapveteranen Trae Tha Truth fanns också bland de som greps utanför Kentucky-åklagaren Daniel Camerons hus, där de höll den fredliga demonstrationen. Samtliga anklagas för bland annat störande av ordning och intrång, medan Cameron själv anklagar demonstranterna för att försöka “trappa upp” situationen.

 

“Justice is not achieved by trespassing on private property, and it’s not achieved through escalation”, säger han i ett uttalande.

 

 

 

 

Det verkar inte heller vara första gången Cordae står upp för rättvisa. För några veckor sedan postade han ett fem år gammalt klipp där han rappar i en megafon i vad som också verkar vara en demonstration. Se nedan!

 

 

 

 

Foto: @ybncordae

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL