Mordet på Tupac Shakur har återigen blivit hett stoff de senaste veckorna. Nu påstår The Sun att fallet kan vara på väg att klaras upp.

Tabloidtidningen, med skamfilat rykte, rapporterar att den forne Crips-ledaren Keefe D, som vid upprepade tillfällen skrutit om sin inblandning i mordet, kan åtalas inom kort då polis i Las Vegas är redo att presentera nya upptäckter i det 27 år gamla fallet. Enligt tidningen har de byggt ett starkt case som backas av distriktsåklagaren och man väntas presentera det för en jury nästa månad. Det byggs bland annat på vittnesmål om mordet och Keefe D’s inblandning.

Enligt The Sun handlar det isåfall om första gradens mord, även om Keefe D inte tros vara den som avfyrade skotten som dödade Tupac.

I flera intervjuer samt självbiografin “Compton Street Legend” har den forne gängledaren påstått att han gav vapnet till sin brorson Orlando Anderson, som länge varit den huvudmisstänkta. Anderson omkom dock redan 1998 i ett annat gängkopplat mord.

Nyheten om Keefe D’s eventuella åtal kommer kort efter att polis gjort en uppmärksammad husrannsakan i hans hus i Las Vegas, inte långt ifrån platsen där Tupac Shakur avled. Vid husrannsakan ska flera objekt ha omhändertagits – däribland datorer, hårddiskar och tidningsartiklar om 2Pac. De ska också ha hittat bilder från 90-talet på personer som tros vara direkt eller indirekt inblandade i mordet.

Huvudtesen i fallet är fortfarande att mordet på Tupac Shakur grundade sig i ett bråk mellan Orlando Anderson och rapparens entourage, då man slog ner Anderson i lobbyn på MGM Grand samma kväll som Tupac sköts. Detta ska ha skett på grund av att Anderson stulit en kedja från en Death Row Records-affilierad några månader tidigare.

Se en tidigare publicerad video där en tidigare polisman med insyn i mordet pratar om Keefe D och den senaste husrannsakan.

Foto: Paramount/Everett Collection