Hånas samtidigt av Tekashi 6ix9ine.

Ursprunglig artikel publicerad 22/6 2022

Rapporter kommer nu om att rapparen Lil Tjay blivit skjuten i området Edgewater i New Jersey. Enligt TMZ, som citerar “law enforcement sources”, ska 21-åringen vara i behov av en nödoperation. Vidare rapporteras att incidenten ska bestå av två skjutningar, en på en lokal Chipotle-restaurang och en vid en bensinstation.

Under onsdagsmorgonen amerikansk tid gjorde distriktsåklagaren i Bergen County och polisen i Edgewater ett kort uttalande, även om inga namn nämndes.

Lil Tjay släppte nyligen videon till “Goin Up”. Bronx-rapparen skulle i mitten av juli göra sin enda spelning i Sverige på Bayside Festival i Helsingborg, något som (om rapporterna stämmer) inte lär bli av.

Uppdatering 23/6

TMZ uppger nu att tre personer har gripits i samband med skjutningen. Igår kväll amerikansk tid gjorde distriktsåklagaren ett uttalande med informationen, som också pekar på att en man vid namn Mohamed Konate var den som avfyrade skotten. Konate och hans kumpaner ska ha försökt råna Lil Tjay och hans två vänner.

Enligt rapporter sköt Konate rapparen med flera skott, medan en av hans vänner också träffades av ett skott. Konate misstänks för tre fall av första gradens mordförsök, medan de andra två misstänkta anklagas för andra gradens olaga vapeninnehav.

Lil Tjay ska ha genomgått en nödoperation under onsdagen och rapporteras vara på bättringsvägen, men fortfarande inlagd på sjukhus. Något som Tekashi 6ix9ine verkar njuta av. I kommentarsfältet på ett inlägg av DJ Akademiks har 6ix9ine kommenterat flera skratt-emojis. De båda rapparna har en beef som går tillbaka till 2020.

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23