tay-k-2019-ls
Tay-K dömd till 55 års fängelse för mord


 

 

UPDATE 24/7:

 

Tay-K har nu fått sin dom. Rapparen kommer att få 55 år i fängelse för sin roll i mordet på 21-åriga Ethan Walker 2016. Star-Telegram rapporterar att han även får en 30-årig dom för en punkt av grovt rån och två 13-års domar för de andra två åtalen om grovt rån. Dessa domar påverkar dock inte de 55 år han får för mordet, då de avverkas samtidigt.

 

 

Åklagaren hade yrkat på en ännu längre dom och enligt uppgifter använt Tay-Ks hit “The Race” som bevismaterial under rapparens rättegång. Låten spelades in och släpptes när han var på flykt efter att ha rymt under sin husarrest tidigare. Domen baserades också på hans uppförande när han satt inlåst i väntan på rättegång.

 

 

ORIGINALPOST 23/7:

 

Förra veckan var Tay-Ks mordrättegång och i fredags dömdes 19-åringen skyldig till mord och rån, rapporterar Complex. Rapparen hade tidigare nekat till brottet men riskerar nu fängelse i mellan 5 till 99 år. Tay-K anklagades först för att vara delaktig i ett inbrott 2016 som ledde till mordet på 21-åriga Ethan Walker. Han arresterades första gången i juli 2016 när han endast var 16 år gammal, tillsammans med sex andra personer.

 

Han fick sedan husarrest medan förhör gjordes men lyckades tillsammans med en annan person fly. Väl på flykt släppte han låten “The Race” som nådde 44:e platsen på Billboard Hot 100. Under flykten påstås han ha attackerat en 65-åring i Arlington och i april samma år misstänks han ha varit involverad i ett mord i San Antonio. Han ska då ha befunnit sig i samma bil som personen som sköt en 23-åring vid namn Mark Anthony Saldivar.

 

Med anledning av detta väntas en rättegång för ett andra mord. Offren och deras familjer har också stämt rapparen och hans skivbolag.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL