Rättegången mot YSL fortsätter och nu har Young Thugs advokat avslöjat listan på de namn som ska vittna till rapparens försvar. HipHopDX har fått tag på dokument från domstolen där det framgår att T.I, Killer Mike och skivbolagsbossen Lyor Cohen återfinns på listan över vittnen. Detta tillsammans med flera olika experter, utredare och advokater.

Totalt består listan av 45 namn, plus alla andra åtalade i fallet och vittnen från båda sidor. YSL-bosen har också yrkat på att åklagarsidans vittneslista utesluts, om än på oklara grunder.

Nyheten kommer kort efter att det stått klart att åtalspunkterna mot YSL-kollegan Polo läggs ner, men detta enbart på grund av att han redan dömts till livstid i fängelse utan chans till frigivning för ett mord 2020.

Totalt återstår nu bara sju namn av de ursprungliga 28 i RICO-åtalet mot YSL. Detta efter att flera namn skrivits av de senaste månaderna – däribland Gunna som (kontroversiellt nog) ska ha accepterat en förlikning.

Young Thug väntas sitta häktad en bra bit inpå nästa år, efter att hans fjärde ansökan om borgen avslogs i juli månad. Han står åtalad för totalt åtta brott, däribland RICO-brott, gängkriminell aktivitet samt drog- och vapenbrott. Trots detta lyckades han i somras släppa projektet “Business Is Business” i somras, med gäster som Drake, Future och Travis Scott.

Se hela vittneslistan nedan.

Foto: Puma