STOR fast i Chile på grund av coronakrisen


“Det skulle vara en mardröm om jag var i Sverige medan min mamma var kvar här.”

 

 

Som en följd av den pågående coronapandemin världen över är också flera tusentals svenskar fast utomlands. Många har såklart hamnat i komplicerade situationer, där pengar och medicin blivit bristvaror. Men, en som inte sörjer att inte få komma hem är Stor, som sedan två veckor tillbaka befinner sig i Chiloé, tillsammans med hans mamma. I en artikel i Dagens Nyheter säger han:

 

– Det är ganska oroligt politiskt i Chile. Det skulle vara en mardröm om jag var i Sverige medan min mamma var kvar här.

 

Stor skulle egentligen ha rest vidare under tisdagen, men på grund av restriktioner är han alltså fast på ön.

 

– Vad är det värsta som kan hända – att jag förlorar lite pengar? Jag kommer inte att dö i svält. Det finns folk som dör i svält varje dag, säger han till tidningen.

 

Och de så kallade restriktionerna är han minst sagt skeptisk till. I landet har presidenten Sebastián Piñera infört utegångsförbud mellan 22 och 05.

 

– Det är lite larvigt, hela landet skrattar åt honom. Det är inte som att coronaviruset slutar verka mellan fem och tio.

 

Han försöker dock se positivt på situationen och erbjuder en sansad syn på det pågående läget.

 

– Det är jättetråkigt det som händer, men vi som bor i rika länder glömmer ibland bort hur det riktiga livet är. Detta kan stärka solidariteten och medkänslan för resten av världen. Och få fler att ta ansvar för hur vi behandlar vår planet.

 

 

Foto: Instagram/@stor

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL