Under förra veckan påbörjade den israeliska staten en militär offensiv mot palestinska områden i Gaza, med ett flertal civila dödsoffer som följd. Den palestinska organisationen Hamas har svarat med raketanfall mot flera städer i Israel. I konflikten är flera av offren är barn och kvinnor, vilket många kritiker och debattörer anser vara uppenbara krigsbrott.

Att barn och ungdomar drabbas hårt är uppenbart, något som 12-årige rapparen MC Abdul ger uttryck för i det nya videoklippet “Palestine (Freeverse)”. Redan tidigare i år uppmärksammade Kingsize den unge rapparen, boende i Gaza City, för sin tolknng av Kool G Rap-klassikern “Road To The Riches”. Se nedan!

Se även ett videoklipp från människorättsaktivisten Shaun Kings Instagram-konto, där en 10-årig flicka vittnar om sin uppgivenhet inför händelserna i Palestina.

Händelseutvecklingen har resulterat i reaktioner världen över, bland annat från flera svenska artister. Under söndagen spreds dessutom en solidaritetshandling i sociala medier där den palestinska flaggan publicerades med hashtags som #freepalestine och #insolidaritywithpalestine.