Gambiansk-brittiska rapparen Pa Salieu har dömts till fängelse enligt uppgifter. Straffet blir över två år i fängelse för sin roll i ett nattklubbsbråk där en person blev förd till sjukhus.

Enligt BBC News dömdes den prisade rapparen för våldsamt beteende och för att ha använt en flaska som vapen vid incidenten som skedde 2018. Salieu var en av nio män som åtalades i samband med händelsen, men friades på en andra punkt av våldsamt beteende.

Åklagare hävdade att Pa Salieu medverkade i det bråk som uppstod utanför en nattklubb i hemstaden Coventry efter hans vän Fidel “AP” Glasgow knivhöggs till döds. I bråket ska Salieu ha använt en flaska och en trägren när han attackerade en 23-årig man. Mannen fick senare spendera tio dagar på sjukhuset och genomgick en akut och omfattande operation. Han har sedan dess återhämtat sig och friskförklarats.

Ingen har dock dömts för mordet på Glasgow och polisen utreder fortfarande dådet.

Pa Salieu har haft en del problem de senaste åren. Enligt The Guardian fick han en villkorlig dom 2015 för att ha burit kniv, men sedan 2020 har karriären tagit rejäl fart. Då släppte han sitt kritikerrosade mixtape “Send Them To Coventry” vilket resulterade i nomineringar till BRIT Awards och priser som BBC Music Sound. Han har sedan dess samarbetat med akter som Mura Masa, FKA twigs, Slowthai och svenska rapparen Yasin.

I augusti 2022 förhindrades han dock att uppträda på avslutningsceremonin för Commonwealth Games efter myndighetsproblem. Salieu hävdade då att han redan fått ställa in 90% av sina spelningar i år och samma sak hände som bekant med hans Way Out West-bokning. Salieu skulle ha uppträtt på festivalen men tvingades ställa in kort innan, då han hindrats från att åka utomlands innan ovannämnda fall avhandlats.

Se musikvideon till Yasin-samarbetet “Magazine” nedan.

Foto: @pa_salieu/Instagram