Myndigheter tar hjälp av artister för att nå ut om coronaviruset i förorter


Cherrie: “Klasskillnaderna blir tydliga i stunder som dessa”

 

 

Myndigheterna tar nu hjälp av svenska artister för att nå ut med information kring coronaviruset i förorterna. Detta efter att den svensksomaliska föreningen uppmärksammat att sex av de då nio dödsfallen (siffran är i skrivande stund uppe i 36) i Sverige på grund av viruset varit svensksomalier. Något som tros orsakats av att information inte når fram.

 

– Klasskillnaderna blir tydliga i stunder som dessa, säger Cherrie till SVT.

 

Cherrie har tillsammans med 1.Cuz och Dree Low hjälpt till att sprida information om coronapandemin och dess allvar via sina sociala medier. De är tre av flera artister som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, kontaktat för att nå ut till grupper man annars inte når.

 

– För några dagar sedan kontaktade de mig och andra artister, som kommer från förorten, och frågade om vi kunde hjälpa till att få ut information om viruset. Det är bra att de hörde av sig till oss, vi gör vad vi kan.

 

En anledning till denna situation kan ha varit att information inte funnits tillgänglig på olika språk och att förtroendet för myndigheter och medier i vissa grupper är svagt.

 

– Den är ganska obefintlig om jag ska vara helt ärlig. Jag hoppas att den relationen kan bli bättre när man ser vad som sker i sådana här stunder, säger Cherrie.

 

Se hela inslaget på SVT här.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

snälla ta hand om varandra och försök att följa de riktlinjer vi fått. Också viktigt att vi som har föräldrar som kanske inte förstått hur allvarligt det här är, prata med era släktingar. Just nu är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar. •Stanna hemma om du känner dig sjuk, även om det är milda symptom. Och har du varit sjuk, stanna hemma två dygn efter att du blivit frisk. De flesta blir lindrigt sjuka med hosta och feber som går över av sig självt. •Undvik att träffa äldre släktingar eller bekanta (över 70 år). Och berätta för dem att de ska undvika sociala kontakter. Vi som är yngre kan hjälpa dem med t.ex. att handla. •Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta. På http://krisinformation.se finns det mer information, använd google translate om du behöver för att förstå

Ett inlägg delat av CHERRIE 🇸🇴🇸🇪 (@chvrrie)

 

 

Foto: Patricia Reyes/Elle Johnson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL