5f2d30fa05d9010e180815f2
Lunda-rapparen Nasser Jebril död i cancer


 

 

Den svenska rapparen Nasser Jebril, mest känd under artistnamnen Honestly och Naserito, är död. Redan 2004 albumdebuterade Lunda-rapparen med skivan “Honestlies” och gästade även Malmö-gruppen Prominent på olika låtar och projekt. Redan på sent 90-tal var Jebril en respekterad MC på den då bubblande hiphopscenen i Lund, där artister som Timbuktu, Chords och Spotrunnaz även visade framfötterna. Hans senaste albumprojekt, “Forza Naserito”, släpptes tidigare i år anförd av singeln och videon “Come Back”. Kingsize Magazines chefredaktör Tobias Carlsson minns Nasser från sin studietid i Malmö 2000-2004:

 

– Nasser hade en utstrålning och karisma som lyste upp ett helt rum. Hans humor och snabba repliker gav alltid ett leende på läpparna när man träffade honom på stan, spelning eller klubben. Hans grymma närvaro på micken är något jag kommer minnas. En riktig MC som lämnat oss alldeles för tidigt. Mina tankar går till hans närmaste.

 

 

Nasser Jebril avled på måndagen omgiven av familjen efter en tids sjukdom. Han blev 41 år gammal.

 

 

 

Uppdatering onsdag 13/11:

 

För Aftonbladet uppger systern och Sveriges Radio-journalisten Nadia Jebril att Nasser fick cancerbeskedet i augusti månad, och sedan gick det fort då sjukdomen lär ha varit långt gången. Hon säger vidare till tidningen:

 

– Han har alltid varit så stark, hela hans aura sprakar av liv, han gjorde alltid både ett stort intryck och avtryck. Jag tror att folk är chockade. Han har betytt mycket för många på många olika sätt. En Lundaprofil av rang, känd av hela hiphop-Sverige. Han var en jättestor del av Lunds hiphop-scen, en viktig del. Men han blev aldrig mainstream. Jag minns hur han berättade efter Wu-Tang Clans spelning på KB i Malmö, att han hade gått upp och rappat med dem, hur han sa: ”Det kändes så fett att stå på samma scen som sina gamla idoler och det kändes som hemma”. Jag är och kommer alltid att vara så stolt över honom.

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL