Yasin åtalas för anstiftan av människorov


 

 

På tisdagsförmiddagen åtalades 23-årige rapparen Yasin Abdullahi Mahamoud misstänkt för att ha anstiftat kidnappningen av en annan känd artist. Offret ska enligt åtalet ha kidnappats och förts till Stockholm-förorten Vårberg där han under vapenhot och våld utpressades att betala ut tre miljoner kronor till förövarna. Den kidnappade artisten blev även bestulen på en Rolexklocka. Kammaråklagare Anna Stråth skriver i sin stämningsansökan att Yasin även bar en pistolatrapp vid den aktuella gärningen, skriver Aftonbladet. I åtalet står att läsa:

 

”Yasin Mahamoud har i samråd med (NN) beslutat att bemäktiga sig och föra bort samt spärra in (andra artisten) i syfte att skada honom till liv eller hälsa och att öva utpressning”

 

 

Tolv personer åtalas för inblandning i människorovet av den kända artisten. Centrala delar i bevisningen inkluderar så kallade Encrochat-telefoner, som polisen under senaste året lyckats avkryptera. Där framgår även att de åtalade hade planer på att placera en bomb utanför den kidnappade artistens mammas bostad. Artisten som utsattes för brottet medverkar inte i utredningen. Totalt är 30 personer åtalade med olika rubriceringar kopplade till fallet. Förundersökningen består av 15.000 sidor och omfattar 16 åtalspunkter.

 

Yasin prisades den gångna helgen på musikgalan P3 Guld, i kategorierna “Årets Hiphop/RnB” och “Årets Artist”.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kingsize Magazine (@kingsizemag.se)

 

 

Foto: J. Willz / Pressbild Sveriges Radio

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL