62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Grönt ljus för cannabis i Kalifornien – privatpersoner får rätt att bruka och odla hemma


 

 

Den amerikanska delstaten Kalifornien har i dagarna utfärdat de första licenserna till företag som ska få sälja cannabis för privat bruk, vilket blir lagligt i delstaten vid årsskiftet. Den legala marijuanaindustrin i delstaten väntas kunna omsätta uppemot 60 miljarder kronor och uppemot 2000 företag har sökt licens, rapporterar nyhetsbyrån AP.

 

De nya reglerna innebär att alla från och med 21 års ålder har rätt att köpa cannabis, inneha 28 gram och odla sex marijuanaplantor hemma

 

 

Den till våren Sverigeaktuella The Game är en av de artister som investerat i företag kopplade till den legala marijuanahandeln i flera amerikanska delstater. Förra våren kunde vi rapportera att Jayceon Taylor då investerade i bolaget G Farmabrands och han är även involverad i företaget “Trees By Game” där marijuana-produkter och kläder finns i sortimentet (se Instagram-klipp nedan).

 

Compton-rapparen färdigställer just nu sitt nionde (och sista?) studioalbum med förmodade titeln “Westside Story”. Första singeln “Oh I” släpptes i höst där Jeremih, Young Thug och Sevyn gästar. The Game har även givit indikationer att Kendrick Lamar och Dr. Dre kommer bidra till albumet.

 

The Game gör även besök i Sverige till våren då han den 7:e mars besöker han Trädgår’n i Göteborg och den 9:e mars på KB i Malmö. Biljetter via Kulturbolaget.se.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL