Förra året lanserades Fatta-kampanjen, där man arbetar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning och som prisades på Kingsizegalan 2014. I juni var det dags att ta nästa steg – “Fatta Man” där ett antal män arbetar utefter att kunna överge det samhällsklimat där sexualiserat våld tolereras som en del av manligheten.

Via sociala medier har ett flertal artister nu lagt ut bilder från en studio-session där ett antal artister samlats för att spela in en “Fatta Man”-singel. Medverkande på låten är bland annat Parham, Zacke, Adam Tensta med flera.

Artisten CLEO som varit aktiv inom Fatta-kampanjen skriver via Facebook:

Ikväll har jag fått bevittna skapandet av ‪#‎fattaman‬ låten!!! Så jävla stort. Overkligt! sammansättningen artister att förvalta berättelser och vara röster i frågan känns så enormt bra. Med stort förtroende och kärlek ser jag fram emot att höra en ‪#‎fatta‬ låt ur det andra perspektivet. Män som pratar om deras lådor och föreställningar som är omöjliga att leva upp till. Normer och strukturer som ni tvingas leva i. Tack för att ni är med i kampen.

Se musikvideon till “Fatta” som släpptes förra året:

65ba07add7a32f7b0a037f23