Rapparen/politikern hade fyra miljarder streams på YouTube.

Den populära indiska rapparen Sidhu Moose Wala, vars riktiga namn var Shubhdeep Singh, rapporteras ha skjutits ihjäl nära sitt hem i Punjabi i Indien. Enligt Rolling Stone sköts den 28-åriga rapparen av flera förövare när han vistades i distriktet Mansa i landet. Ett gäng videos och bilder har sedan attentatet, som trots vara politiskt, cirkulerat på sociala medier – där man kan se Walas blodiga kropp bäras in i en svart SUV medan en person försöker återuppliva honom.

Polischefen i Punjabi, VK Bhawra, har sagt att 30 skott penetrerat rapparens jeep och att man tror att dådet utfördes på grund av en konflikt mellan Walas manager och (osannolikt nog) en kanadensisk brottsorganisation. Kongressmannen Amarinder Singh Warring har kallat incidenten ett “politiskt mord”.

Sidhu Moose Wala hade samlat ihop hela fyra miljarder streams på YouTube inom fyra år innan sin död. 2020 utsågs han till en av de bästa nya artisterna av The Guardian, vilket fick megastjärnan Drake att följa rapparen på sociala medier. Toronto-stjärnan har också gått ut och hedrat Wala via Instagram Stories i samband med nyheten.

Moose Wala hade utöver detta tillskansat sig runt 36 000 röster i Indiens delstatsval i februari och var på gång att slå sig in i den enorma Bollywood-scenen i landet.

Foto: Instagram/@sidhu_moosewala

65546e0a53c940223e0b0eb4