5ebe5f2072aaf323604db793
debaser-hornstull-strand-s
Debaser Strand hotas av nedläggning


Även Kraken och Kafé 44 hotas.

 

 

Debaser har en historia av att behöva flytta från sina lokaler på grund av renovering. Först var det lokalen i Slussen, sen Medborgarplatsen och nu kan Debaser Strand gå samma öde till mötes. En del av klubbens tak utgörs av en gångbana ovanför och det är alltså den som nu ska renoveras. Detta innebär att klubben kan behöva lämna sina lokaler när det nuvarande kontraktet går ut 30 september 2020. De kommer inte erbjudas någon ersättningslokal. Debaser menar att en återflytt inte verkar vara aktuell från trafikkontorets sida. För att klubben skall kunna återuppstå behöver det beslutas om någon annan än trafikkontoret behöver stå för kostnaden för att återställa lokalen.

 

Debaser har gått ut med ett meddelande på Facebook där de bland annat skriver:

 

”Verkställs uppsägningen flyttar Stockholms Stad inte bara ut oss från ytterligare en konsertlokal i centrala Stockholm, denna gång innebär det att de stänger ner företaget helt och hållet och 18 år av ihärdigt konsertarrangerande går i graven.”

 

De uppmanar fans av klubben att höra av sig till politiker och protestera mot förslaget. Läs hela inlägget nedan.

 

 

 

 

Enligt nya uppgifter kommer också klubben Kraken i Slakthusområdet tvingas stänga.

 

– Kraken blev uppsagd den 31 mars med nio månaders uppsägning. Så vi ska flytta ut nu den 31 december. Byggnaden ska rivas i samband med ombyggnationen av hela Slakthusområdet. Om jag förstått det rätt så planeras ett torg här, säger Ulf Johansson, som driver Kraken, till SVT Kultur.

 

Även klassiska Kafé 44 har uttryckt oro efter en långvarig dispyt angående byggnationen av nya bostäder i anslutning till deras lokal.

 

– Det är klart att grannar gillar att klaga, bara titta på den här stan. Vi har hållit på att jiddra med överklagan till höger och vänster, men vi har ingenting att säga till om, säger Kafé 44-profilen Bengtson till GAFFA.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL