Coolios dödsbesked chockade hiphopvärlden när han hastigt och plötsligt gick bort i september 2022. Los Angeles-rapparen hittades livlös på en toalett hos en vän och förklarades död på plats av läkarna som tillkallades. Dödsorsaken har hittills varit okänd men nu går hans före detta manager, tillika familjens talesperson, Jarez Posey ut med ny information om händelsen.

För TMZ berättar Posey att Coolio dog av en överdos av drogen fentanyl. Man hittade dessutom spår av heroin och metamfetamin i hans kropp vid obduktionen. En ytterligare faktor uppges, enligt Posey, ha varit Coolios långvariga astma och cigarettrökning.

Coolio var mest känd för hitlåten “Gangsta’s Paradise” men han fortsatte att släppa ny musik under stora delar av 2000-talet. I mars kom nyheten att det ska släppas ett postumt album med titeln ”Long Live Coolio”, med musik som Coolio spelade in innan han dog. I samband med nyheten släpptes också den första albumsingeln “Tag ‘You It’” tillsammans med Too Short och DJ Wino.

Complex rapporterar också att Coolios barn planerar att producera en dokumentärfilm om hans karriär och musik. Coolio blev 59 år gammal.

Foto: BravoTV.com

65ba07add7a32f7b0a037f23