60c1cc2fdefe2806fe4407e2
60bf238fa8ea9f34200449e2
Common, Rapsody och Snoop Dogg reagerar på domen i fallet Breonna Taylor


Där ingen av poliserna åtalas för 26-åringens död.

 

 

Under onsdagen kom till slut domen i fallet där Breonna Taylor sköts till döds av polis. Juryn meddelade att ingen av de tre poliser involverade i skjutningen kommer att åtalas för 26-åringens död, utan istället kommer en av dem – tidigare polisen Brett Hankison – åtalas för “wanton endangerment”. Detta innebär i princip att han utsatt Taylors grannar för fara.

 

Trots stora protester och demonstrationer kommer de andra två poliserna gå fria. Beskedet kommer kanske inte som en chock då polisdepartementet i Louisville införde undantagstillstånd redan tidigare i veckan och nyligen betalade ut en summa på 12 miljoner dollar till Taylors familj i en förlikning. Under natten utbröt nya protester ut och två poliser ska ha skjutits efter att Kentuckys nationalgard kallats in.

 

Utöver medborgarna i staden har också flera artister reagerat starkt på beskedet. Däribland Common, Rapsody och Snoop Dogg.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

There is a god and he don’t like ugly 🙏🏾💖. RIp. Mrs Taylor

Ett inlägg delat av snoopdogg (@snoopdogg)

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

I don’t have the words today. #breonnataylor 🌹

Ett inlägg delat av RAPSODY (@rapsody)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breonna Taylor förlorade livet i en polisrazzia där poliser stormade in under natten när hon och hennes pojkvän Kenneth Walker låg och sov. Walker öppnade eld mot polisen och i gensvaret sköts Taylor med åtta skott och avled på platsen. Utredningen handlade dock om hennes ex-pojkvän som inte befann sig i lägenheten och inte heller hittades några droger i hennes bostad.

 

 

 

 

Foto: Instagram

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL