Cleos gravidbild togs bort av Instagram: “låt oss se riktiga kroppar”


 

 

Cleo är just nu ute på turné tillsammans med partnern Fricky och hans “Aqua Aura Tour”, som hon enligt egen utsago ska vara med på så länge hennes kropp orkar med. Som bekant är Cleo gravid med parets barn och häromdagen la Cleo upp en bild på sin gravida kropp på en brygga tillsammans med en text som hyllade hennes kropp. Men bara efter en halvtimme togs bilden ner, på grund av Instagrams regel om “naket eller pornografiskt innehåll”.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Bra vibb instagram. Hejdå. (gud låt oss slippa se all skit IG låter finnas här och låt oss se riktiga kroppar snälla)

Ett inlägg delat av CLEO 🌙 (@cleomissaoui)

 

 

Detta har gjort många upprörda, inklusive Cleo själv, främst med bakgrund av den motsägelsefulla regeln som annars tillåter mer eller mindre nakna bilder på kvinnor med kroppar som anses vara enligt idealet. Många har nu gjort en poäng av att dela bilden vidare för att visa på styrkan i Cleos budskap.

 

“Jag tror min bild blev borttagen för att den visar en kropp som uppenbart inte tillfredställer den manliga blicken. Den är inte där för patriarkatet att äga, den är där för att skapa liv, vara stark, klara av tusen krig och växa sig starkare och äga sig själv. Jag hittar ingen annan förklaring till varför nakna rumpor, perfekta influencerkroppar med silikonbröst får ligga kvar på Instagram, medan man väljer att ta bort en gravid kvinnas kropp tillsammans med en stärkande text”, berättar hon för Baaam.

 

Se bilden och texten nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL