5f2d30fa05d9010e180815f2
Carlito svarar Jan Guillou med debattartikel – kritiserar fördomar om hiphop & rappare


“…den så kallade kultureliten spyr galla över en redan bespottad musikgenre som representerar de marginaliserade icke-vita minoriteterna i samhället.”

 

 

I söndags publicerade författaren Jan Guillou en krönika i sin Aftonbladet-kolumn där han kritiserar Dani M för sina uttalanden kring judar, med rubriken “Judehatet kan inte tolereras – oavsett vem som framför det”. Han skrev:

 

“…dessa uppenbart antisemitiska rappare undgår kritik just från vänster så kommer alltså liberalernas stekta sparvar flygande. Ty varför i all fridens namn skulle man tolerera judehat bara för att det framförs av okunniga sångare i bakvänd keps?”

 

 

 

Nu svarar Redline-rapparen Carlito upp på krönikan med en debattartikel via SVT Opnion. Carlito skriver:

 

“Det finns ingenting revolutionerande eller häpnadsväckande i att en vit man i övre medelåldern från den så kallade kultureliten spyr galla över en redan bespottad musik genre som representerar de marginaliserade icke-vita minoriteterna i samhället.

Han skriver att det är budskapet i sig som är problematiskt och inte budbäraren men tycks sedan fastna på den stereotypa bilden av rappare med ”bakvända kepsar” och “nerhasade byxor”.

Han verkar koppla ihop dessa attribut med okunnighet och ignorans och spårar det tillbaka till den amerikanska hiphopkulturen som han tror att svenska rappare dumdristigt kopierar utan vidare eftertanke.

Att tillskriva människor inneboende kvalitéer utifrån yttre egenskaper och attribut är varken konstruktivt eller humanistiskt om man nu ska tala om en demokratisk värdegrund och människosyn.”

 

 

Läs Carlitos svar i sin helhet HÄR!

 

 

 

 

Lyssna även på Carlitos senaste singel “Håll Dig Vaken”:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL