Hiphopveteranen Adam “ADL” Baptiste har fått nog av våldsglorifierande rap. I ett inlägg på Instagram delar han en video till en ny låt och uppmanar folk att ta avstånd från musik som glorifierar kriminalitet. Han skriver:

“Någon måste våga utmana dessa rappare och brottslingar som har infiltrerat våran kultur och sprider våld i deras musik till dagens ungdomar”

I inlägget skriver han att han vill starta ett projekt för att motverka våld och gängkriminalitet, och ber om råd och support från folk som vill vara med i projektet.

“Jag kallar alla ni rappare, bolag, företag som vill vara med på detta och stötta alla ungdomar till att kunna leva utan hot och mord.”

ADL fortsätter:

“Jag skall ha möte med en massa folk i Sthlm snart och kicka igång, joina oss”

I videoklipet går Adam Baptiste runt i Malmö till rader om att ta tillbaka “Classic shit” i svensk hiphop. Det finns i dagsläget inga fler uppgifter om ADL:s intiativ kring detta.

ADL fick sitt stora genombrott i början av 1990-talet då han släppte debutsinglar, ingick i kollektivet Timebomb och gästade Blacknuss-kollektivet frekvent. Hans debutalbum “Extreme Paranoia In Stocktown” kom 1996 under artistnamnet Absent Minded, via det ikoniska skivbolaget Breakin Bread, med gäster som Ayo, Mic Mulee, Swingfly och många andra. Under årens lopp har han även gästat artister som Petter, Timbuktu och danska Nobody Beats The Beats med flera.

Foto: Daniel Sahlberg

6412e4b25c415800cc0e8973