Skivrecension: Sebastian Stakset “Genom vatten och eld” (Album)


 

 

När Sebastian Stakset för andra gången ger sig ut på en kristen musikmission är det med ungefär samma förutsättningar som sist. Gud, förlåtelse, samhällskritik och hopp är ledmotiven som driver texterna och melodierna framåt på låtar som allt som oftast består av halvknackig sång snarare än rap. Man får anta att det inte är många hiphoplyssnare på SiS-hemmen som inspirerat skivan, då titeln inte är det enda som för tankarna till Sarek.

 

Det kanske låter hemskt att kritisera musik med ett kärleksfullt och positivt budskap. Men det är inte budskapet som är problemet med Staksets musik. Den är helt enkelt inte gjord för människor med vardagliga laster och ”livspusslet” som största utmaning. Eller människor med god musiksmak. ”Genom vatten och eld” är gjord för människor som söker förlåtelse och törstar efter hopp – och där har Sebastian Stakset verkligen funnit sin plats.

 

 

Bästa låt: ”Vet du att”. Enda låten där Staksets tonläge klingar bekant.

 

Bästa produktion: ”Vet du att”. Den charmiga produktionen är vad som räddar upp sockerbomben till refräng.

 

Bästa gästinhopp: SAMI (”Berlinmurar & Eiffeltorn”)

 

Bästa rader: ”Så manipulativ och mannen helt egoistisk, att skada andra människor ja det var min business / sprang med giftet i blodet runt i djävulens distrikt, här går allting åt helvete i väntan på livstid” (”Under”)

 

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL