5e78b0917f33f434794a1c02
skepta-sthlm-2016-LS
Konsertrecension – Skepta live på Nobelberget, Stockholm


 

 

Du vet att du kommer få dig en upplevelse, ett minnesvärt kapitel i ditt liv, när BBE, Max Peezay, Frisco, Dj Maximum och Skepta ska stå på en och samma scen. Det är klart att förväntningar är skyhöga. Stockholm älskar grime. Och grime berikade Stockholm ikväll. Nobelberget med dess undergroundkänsla, som för övrigt är en perfekt lokal och rymmer publiken, är helt fullspikat.

 

Så hur lyckades Skepta “with no label, no A-list songs”?

 

Den här kvällen har fansen fått vänta lite extra länge på (Skepta skulle gjort sin Sverigekonsert den 30:e januari men datumet sköts upp då att han tappade bort sitt pass). När Skepta intar scen med ”That’s not me” har Stockholm förlåtit honom och hela incidenten med passet är ett minne blott. Låten handlar om att Skepta inte klär sig i ”Gucci” eller ”LV” längre för det ”inte är han”. Att han själv står framför oss i en black tracksuit är klockrent. Kvällens ord är ”energy” och appliceras på hela Skeptas karaktär. Han är i ständig rörelse. Orken verkar aldrig ta slut. Han framför låtar som “Topman”, “To Many Man”, “Same shit different day” (track 1 under Black Listed) “Ace Hood Flow” (track 5 under Black listed) och “it ain’t safe”. Låtarna kanske aldrig har toppat svenska listor men den här kvällen är det tveklöst hitlåtar.

 

Tyvärr kunde publikkontakten varit bättre. Skepta tackar publiken några gånger och ber om ursäkt för det borttappade passet. Mer än så får vi inte. Och stunden vi väntat på så länge tog slut alldeles för snabbt. Jag förväntade mig mer musik; Skepta har fyra mixtapes, tre album och en massa singlar i bagaget. Knappa timman räcker inte!

 

Men vi vet hur han gjorde det with no label and no a-list songs. Musiken tilltalar en stor publik som i traditionella medier är underrepresenterade. Intresset, behovet och kärleken för Skepta och grime finns. Och det är en stark kärlek.

 

 

Publiken: Fantastisk. Speciellt de som stod längst fram och i mitten. De var mest energiska och såg ut att vara de som hade roligast.

 

Bästa låt: “Shutdown” var publikens favorit och den alla kände till och kunde citera som att texterna kom från en helig skrift. Min personliga favorit var ”Ace Hood Flow”( track 5 under Black Listed) samt ”Too Many Man”.

 

Detta minns vi: Ordet “Energy”, Den stora moshpiten som bildades i publiken innan Shutdown och så klart stämningen när Skepta framförde Shutdown.

 

 

// Mariana Benyamin Sir

Foto: Markus Helin

 

 

 

Frisco värmer upp inför @skeptagram på Nobelberget! #frisco #BBK

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

@skeptagram intar scenen och gör total kaos!!! #skepa #frisco #maximum #BBK Ett filmklipppublicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

SHUTDOWN!! #skepta #BBK

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)Publicerat:
RedaktionenNULL