Konsertrecension: Post Malone på Debaser Strand, Stockholm


 

 

Post Malone har kommit en lång väg sedan genombrottssingeln och monsterhiten ”White Iverson” släpptes sommaren 2015. Med mixtapet ”August 26th”, en rad populära singlar, samarbetet med Kanye West och debutalbumet ”Stoney” i ryggen, har han tagit sig hela vägen till Stockholm på mindre än två år.

 

 

Austin Post, som hans födelsenamn lyder, växte upp till countrymusik och fann intresse för att spela gitarr genom det populära tv-spelet ”Guitar Hero”. Trasiga gitarrsträngar hindrade honom från att gå med i rockband så sent som 2010 och istället fann han hiphop och har sedan dess gjort det till en konst att blanda nämnda influenser med r&b, trap och pop. Det ska vi vara glada för. Men mycket av hans musikaliska sida får vi inte se denna kväll.

 

 

Det vi däremot får är det som Post Malone gör bäst – catchigt berusande trapballader och hip-pop hits. I en oversized Carhartt-tröja och en frisyr som för tankarna till amish-folket, öppnar han showen med ”Too Young”. Även om ”Stoney” utgör ryggraden bjuder han även på spår från sitt mixtape där både ”Fuck”, ”Monte” och Bankroll Fresh-hyllningen ”Money Made Me Do It” glädjande nog spelas.

 

 

Höjdpunkterna är självklart ”White Iverson” och ”Congratulations” under den alldeles för korta (45 minuter), men energiska showen. Och visst hade man velat se mer av Post Malone som artist, där både en fullt kapabel röst och gitarrspelande döljer sig. Istället fick vi playback och fest, vilket varken var oväntat eller tråkigt. Snarare tvärtom.

 

 

Bästa låt: “Congratulations”. En late-bloomer till hit men oj vad den slår. Se videon nedan för bevis.

 

Det här minns vi: Allsången till “White Iverson”.

 

Publiken: Överraskande väl inlyssnade på “Stoney”, men det märks att DatPiff inte är vidare känt i Sverige. Slutsålt.

 

 

/Malkolm Landréus

 

Foto: Melika Zakariae

 

 

 

@postmalone är nu live på Debaser Strand och Post börjar med att köra en liten teaser av White Iverson!

Ett inlägg delat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

Publiken gungar med till Go Flex!

Ett inlägg delat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

Nu kör @postmalone Congratulations och energin har nått en riktigt hög peak här på Debaser!

Ett inlägg delat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL