Alla som lyssnat på ett av förra årets bästa släpp, Acid Rap, vet att Chance The Rapper är lika talangfull som han är säregen. Addera en stor dos lekfullhet, självdistans och energi och du har en enormt intressant artist inte bara på skiva utan även på scen. 21-åriga Chancelor Bennett vet redan hur man charmar en publik och håller den levande trots en ganska svår låtkatalog. Acid Rap innehåller som bekant en väldig massa soulpassager blandat med pratrap, vilket oundvikligen skapar en viss friktion mellan publiken, Chance och hans tremannaband Social Experiment och ett hackigt tempo som är svårt att förhålla sig till som åhörare.

Men allt som oftast lyckas dem. Tack vare Chance självsäkerhet på scen och fantastiska scennärvaro skapas ett tidigt förtroende med publikmassan, som visar stor uppskattning showen igenom. Från härliga allsången i öppningslåten ”Everybody’s something” till avslutande ”Chain Smoker” och allt som hinns med däremellan – en tanke till hemstaden Chicago i ”Paranoia”, en juke dancing-session och två-tre nya låtar som tas emot med öppna armar. Och uppskattningen är ömsesidig.

De första 20 minuterna är riktigt bra. Chance sätter varenda stavelse och varenda teatralisk gest i takt med beatet. Publiken går bananas till basen i ”Smoke again” och den galna energin i ”Favorite song”. Men sen blir det lite ryckigt. Förutom den tidigare nämnda aspekten är det en till synes oplanerad show, där Chance ett par gånger verkar bestämma sig där och då vad som ska spelas. Överlag är det dock mycket underhållande, och det ska både Chance The Rapper, Social Experiment och publiken ha stor ära för.

betyg 3,5

//Malkom Landréus

Foto: Melika Duvetinte Zakariae

DSC_6122
DSC_6146
DSC_6177
DSC_6184
DSC_6219
DSC_6228
DSC_6240
DSC_6244
DSC_6281
DSC_6304
DSC_6324